Aurel Nicolae:”De luni a început o săptămână altfel! Suntem pregătiţi la nivel național să începem bătălia!”

Marți, 19 aprilie, deputatul UNPR, Aurel Nicolae, a declarat pentru presă călărășeană în cadrul “conferinței altfel”, după cum s-a exprimat acesta, temele de importanța majoră, din punct de vedere legislativ, pe care partidul Uniuni Naționale pentru Progresul României a dorit să la abordeze.
În cadrul conferinței au mai fost prezenți 4 membri pentru funcția de primar din partea UNPR-ului.
„Avem în majoritatea localităților candidați, exceptând partea Ardealului!”, a ținut să precizeze domnul deputat.
„Avem principii de interes și prosperitate!”
Prima problemă pe care aceștia și-au propus să o rezolve este cea legată de majorarea pensiilor pentru persoanele care au ocupat un loc de muncă în domeniul agricol.”Ne propunem să ajungem undeva la suma de 500 lei, eu zic că este o creștere vizibilă având în vedere că în acest moment vorbim de 300-350 lei”, spuse domnul deputat Aurel Nicolae.
De asemenea mai dorește să aducă în prim plan, problema legată de firmele de recuperare debite.”Sunt în jur de 50-60 de sesizări zilnice depuse la Autoritatea Naţională pentru Protecția Consumatorilor, în care aceștia se consideră a fi deranjați, abuzați. Este o problemă pe care trebuie să o rezolvăm!”
Impozitul marilor averi, o altă problemă pe care ar vrea să o ducă la îndeplinire, care fără câteva voturi nu a reușit să treacă mai departe.
„Dacă o persoană la vârsta de 16 ani dobândește capacitatea de muncă și poate lucra cu contract de muncă, de ce nu își poate manifesta și forţa politică? De ce nu poate vota?”, a întrebat domnul Aurel Nicolae.
„Dorim să avem o campanie electorală corectă, bazată pe proiecte, fără atacuri la alte persoane, fără imagini negative!”
Domnul deputat Aurel Nicolae, ne-a furnizat și o informație destul de importantă.” Domnul președinte Valeriu Steriu, președinte UNPR, ales în cadrul Conferinței Naţionale, cu un număr de 339 de voturi, va veni pe data de 22 aprilie în județul Călărași.”
În Călăraşi îl vom întâlni la ora 17:00, la sala Barbu Știrbei, Călărași.
Candidatul UNPR pentru funcția de primar la Primăria Dragalina a dorit să precizeze care este motivul care l-a adus pe acesta pe lista candidaţilor pentru Primăria Dragalina.
” De ce eu? De ce UNPR?”, au fost primele întrebări retorice cu care a dorit să înceapă. Bineînţeles acesta și-a manifestat imediat opinia:” Simt că în Dragalina, onoarea cetățeniilor a fost calcată în picioare!”.
” UNPR, este formațiunea politică în care eu mă regăsesc, aici am considerat că îmi este locul”.
Ce dorește domnul candidat să facă în condiţii în care va fi ales primar al localităţii Dragalina?
Acesta ne-a venit imediat în întâmpinare cu răspunsul mult aşteptat:” Vreau să fac multe, însa aș începe cu prima problemă cu care se confruntă comună Dragalina încă din perioada 2008-2014 când eu eram viceprimar.Mă refer la problema inundațiilor în zona nord-vest, acesta este primul meu obiectiv, prima problemă de care vreau să mă ocup.”
” O altă problemă este izlazul. Vorbesc aici din punctul de vedere al unui crescător de animale, ştiu despre ce vorbesc. Ştiu cum este să nu poţi să scoți vacă la păscut. Este vorba de 500 ha”.
Profesia domnului candidat UNPR este aceea de crescător de animale, mic fermier,” cel mai mai mare fermier după cei mari”, cum dorește să se numească acesta.
Domnul candidat mai consideră o mare problemă și asistența socială, căci cum a spus și acesta” mulți nevăzători văd foarte bine în comună Dragalina. Cum este posibil să poţi zidi în condițiile când tu nu poți vedea?”, este problema care l-a revoltat pe acesta.
” Impozitul comunei nu a crescut cu 100%, ci cu 300%. Da, așa este! Unde-s banii? Ce s-au făcut cu aceștia? Drumurile sunt la fel!”, o altă problemă pe care domnul candidat a insistat să o dezbată.
50% dintre locuitorii comunei, 50 % cu tot cu cei din diaspora, contribuie la venitul bugetului local de stat. “Şi unde se duc acești bani?”
Domnul candidat al Uniunii Naționale pentru Progresul României a deținut 2 mandate pentru funcția de consilier local.” Nu mă regăseam ca şi consilier, nu mă regăseam în acea formație. Îmi doresc altceva!”
Radu Marian:” De 2 săptămâni m-am hotărât să candidez. Nu am avut alte propuneri, dar nici nu am căutat!”
Un alt candidat al Uniunii Naționale pentru Progresul României, de această dată pentru funcția de primar la Primăria Vlad Ţepeş, domnul Radu Marian, căci despre el vorbim, a dorit să precizeze de ce își dorește să ocupe această funcție în viitorul apropiat.
” Sunt operator la SC.ECOAQUA.SA, iar în urmă cu 3 mandate am fost consilier local, în perioada 2004-2008, în tinerețe am cântat pentru mii şi mii de oameni. Nu îmi explic de ce astăzi sunt emoționat.”
” Sunt nemulțumit de unele proiecte, sunt unele mandate care nu sunt finalizate. Nu înţeleg de ce actualul primar al comunei își dorește al patrulea mandat. Nu îi sunt suficiente 3?”
Un prim lucru care l-a deranjat pe acesta, a fost legat de defrișarea pomilor:” Defrișarea pomilor de pe drum, mă refer la plopi, duzi au spus că vor fi înlocuiți cu pomi ornamentali, însa acest lucru nu s-a întâmplat. Defrișarea s-a făcut, însa înlocuirea cu pomi ornamentali, nu!”
“Avem drumuri frumoase în comună, însă au fost făcute de cei dinainte, nu s-a mai reparat nimic de-a lungul vremii.Pe drumurile publice, trec utilaje de 40 t. Eu aș propune să se facă un drum adecvat pentru aceste mașini agricole. Nu mi se pare normal ca ceilalți locuitori să plătească aceiași taxa de drum ca și fermierii din localitate, deși în mare parte veniturile pentru bugetul local provin de la aceștia.” a mai adăugat acesta.
Alimentarea la reţeaua cu apa, nu a fost finalizată, iar acest lucru l-a supărat încă o dată pe acesta.” Într-un târziu am fost și eu racordat la apă potabilă, iluminatul s-a extins în 2004”.
“Ori servim interesul comunităţii, ori renunțăm! Dacă nu voi reuși, voi cere demisia, nu al patrulea mandat”
“Domnul primar se pare că a realizat ceva bun pentru comunitate. I-a ajutat pe fermierii comunei să se îmbogățească, să își dezvolte afacerile”
Întrebat dacă și-a manifestat într-un anumit fel nemulțumirile raportate la actualul primar, acesta a răspuns destul de nedumerit:” Doar verbal!”
Domnul Radu Marian a dorit să încheie cu o formulă pregnantă “Nu am opun prosperității, eu mă opun să nu îmi cadă casa la vale!”
Elena Nicolache:” O să fiu alături cu sufletul de Dunărea!”
Pe 21 aprilie, doamna candidată UNPR pentru funcția de primar al municipiului Călărași, își va depune toată documentația de care este nevoie pentru a candida.
Aceasta consideră că va fi o zi destul de importantă, de aceea lansarea candidaturii va avea loc la sala Barbu Știrbei, unde aceasta dorește să venim însoțiți de o carte și o jucărie. “Ne vedem vineri cu o carte și o jucărie!”
La sfârşitul conferinței, domnul Aurel Nicolae, a mai ținut să transmită încă un mesaj impunător, care și-ar dori să ajungă la urechile tuturor adversarilor “Nu mai puneți presiune asupra cetățenilor!”.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*