Comerţul cu produse alimentare, premergător Sărbătorilor Pascale, verificat de poliţişti

Poliţiştii de investigarea criminalităţii economice au indisponibilizat de la o societate comercială din Călăraşi aproape 2 tone de carne, marfă neevidenţiată, şi au demarat cercetări pentru comiterea infracţiunii de evaziune fiscală.

La data de 19 aprilie 2016, în continuarea acţiunilor demarate pentru verificarea activităţilor de comercializare a cărnii și produselor din carne, premerpestegãtor Sãrbãtorilor Pascale, poliþiºti din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalitãții Economice Cãlãraºi ºi specialiºti DSVSA și OPC au efectuat controale la punctele de lucru ale unitãþilor economice de profil.
În urma inventarierii stocului existent de carne și produse din carne din incinta unui abator au rezultat diferențe între stocul scriptic și cel faptic în plus de peste 1.800 kg ºi în minus de 400 kg carne.
S-a dispus măsura indisponibilizării a peste 1.800 kg carne și preparate din carne, în valoarea de 21,700 lei, fiind demarate cercetãrile sub aspectul sãvârșirii infracțiunii de evaziune fiscalã.
Poliţiştii şi celelalte organe de control au mai depistat şi 7 kg de produse din carne, expuse la vânzare şi al căror termen de valabilitate era expirat, sau marfă pentru care nu s-au prezentat documente care să ateste provenienţa, fiind aplicate sancțiuni contravenționale în valoare de 40.000 lei.

La data de 19 aprilie 2016, poliţişti din cadrul Poliţiei Oraşului Lehliu-Gară şi reprezentanţi DSVSA Călăraşi au efectuat acţiuni de verificare a operaţiunilor comerciale cu peşte şi produse piscicole.
În urma controlului, la o societate comercială din localitate a fost depistată cantitatea de 38 kg peşte congelat şi 16 kg icre, depozitate în condiţii precare de igienă, precum şi o altă cantitate de 47 kg peşte pentru care nu au putut fi prezentate documente de provenienţă.
Marfa depistată în astfel de condiţii, în valoare de peste 2200 lei, a fost confiscată în vederea denaturării.
Au fost dispuse măsuri de sancţionare contravenţională în valoare de 10600 lei.
Mandate de executarea pedepsei cu închisoarea, puse în aplicare de poliţişti

La data de 19 aprilie 2016, poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale Călăraşi, Poliţiei Oraşului Budeşti şi Serviciului pentru Acţiuni Speciale Călăraşi au pus în aplicare două mandate de executare a pedepsei cu închisoarea, emise în aceeaşi zi de Judecătoria Olteniţa.
P. Florin, de 34 ani, din Budeşti, condamnat la 1 an de închisoare pentru conducerea unui vehicul fără permis, şi B. Viorel, de 30 ani, din Budeşti, condamnat la 5 ani şi 10 luni de închisoare pentru comiterea infracţiunilor de încăierare şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, au fost încarceraţi în Penitenciarul Slobozia.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*