Fantezii electorale de moment!

porc

Cred că dezbaterea electorală din Călărași riscă să se reducă la a fi sau la a nu fi CL8. Dacă aș putea vorbi în locul domnului primar, eu aș vorbi și despre viața culturală, despre investițiile în infrastructura culturală, despre proiectele europene în care beneficiari au fost sutele, miile de elevi ai municipiului, despre instituțiile culturale noi.

Dacă aș putea vorbi în locul opozanților domnului primar, aș vorbi despre valoarea fidelității față de angajamentele ideologice și doctrinare, cele care obligă la consecvență politică. Cine câștigă votul candidând în numele unui partid, mort, copt, trebuie să administreze cu acel partid sau să părăsească funcția. Iluzia că toți cei care au votat au făcut-o ignorând partidul și prețuind doar valoarea personală a candidatului, este doar o fantezie bună de hrănit orgolii mari. Ori, dacă există măcar un singur votant care a votat o propunere politică, nu omul, atunci el este în așa măsură de furat, încât orice bună administrație și orice performanță gospodărească nu vor putea elimina prejudiciul de încredere. Nu trebuie să furi un milion de oameni pentru a fi hoț, este suficient să furi unul singur. Nu avem încă un DNA pentru traseism, dar vom avea. Cine nu crede, să meargă să viziteze CNSAS-ul. Fiecare epocă suferă de bolile ei morale. Faptul că devin epidemii nu le vindecă și nici nu le justifică. Să nu mai zic că tinerii au nevoie mai mare de lecțiile caracterului și integrității decât de lecțiile succesului obținut prin fățărnicie și pragmatism lipsit de scrupule.

De fapt, ceea ce mai devreme sau mai târziu se va constata, nu există decât un succes trecător al materiei sau al banului. La finalul materiei, atunci când nimicul se depășește pe sine, devenind ceea ce este, adică nimic, ceea ce supraviețuiește este doar spiritul. Dacă aș putea vorbi în numele unui primar care a înșelat măcar un singur om, mi-aș cere iertare de la toți și aș încerca să mă schimb. Dar eu sunt doar un lup moralist. Este mult mai ușor să vorbești despre oameni morali decât să fii un om moral. Lecția aceasta o știm toți. Și tocmai din cauza aceasta nu mai ascultăm pe nimeni care vorbește despre valori morale. Așa că… și dacă aș vorbi eu în locul domnului primar sau al opozanților dumnealui, tot nu m-ar asculta nimeni. Trăim vremuri în care doar banii vorbesc. Citiți ziarele!

DUMITREL TOMA

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*