Candidați 2016. La tragerea liniei: avem un singur independent la primăria Călărași, pe binecunoscutul profesor Aurel Peicu…

Tot

Pe 26 aprilie a fost ultima zi de înscriere a candidaților care doresc să participe la alegerile locale. În ceea ce privește situația din municipiul Călărași, știm deja că avem 9 candidați înscriși în cursa electorală:

Daniel Drăgulin (PNL), actualul primar
Marius Dulce (PSD)
Virgil Dumbravă (ALDE)
Elena Nicolache (UNPR)
Adrian Peanciu (PMP – Partidul Mișcarea Populară)
Maria Dragomir (PSRO – Partidul Social Românesc)
Nicolae Dragu (PDS – Partidul Dreptății Sociale)
Ionuț Dumitrașcu (PND – Partidul Național Democrat)
Aurel Peicu (PSR – Partidul Socialist Român)

Surpriza a fost reprezentată de candidaturile pentru Consiliul Local, unde PSR și Alianța pentru Unitatea Rromilor s-au trezit că listele le sunt respinse în temeiul art. 7.1 din noua lege a alegerilor locale, care precizează că listele trebuie să asigure „reprezentarea ambelor sexe”.

La omul sărac nici boii nu trag…

Leonida Jecu: Legea are câteva zeci de pagini și acest aspect e aruncat undeva, la coada unui articol.
Leonida Jecu: Legea are câteva zeci de pagini și acest aspect e aruncat undeva, la coada unui articol.

Leonida Jecu, președintele filialei județene a PSR, care își depusese candidatura pe lista pentru CL, cedându-i binecunoscutului profesor Aurel Peicu privilegiul de a candida pentru primărie, era astăzi negru de supărare, dar își recunoștea greșeala. De altfel dl. Jecu pregătise din timp campania și lista de consilieri, preferând să prezinte o listă mai scurtă de candidați, dar aleși „pe sprânceană”, în funcție de dorința lor sinceră de a face ceva pentru urbe. Iată ce ne-a declarat:

– Realitatea e că am vrut să punem pe listă numai oameni care vroiau cu adevărat să se implice, să se remarce în această campanie și, de ce nu, chiar să câștige un loc de consilier și să facă treabă pentru orașul ăsta. Evident că avem și femei în organizație, dar femeile din PSR sunt femei cu mult bun simț, muncitoare, timide, poate prea timide. Acum regret că nu am înscris-o pe una dintre ele, pur și simplu, să fie și ea acolo pe listă, un nume printre altele. Am fi avut o femeie pe listă, „de umplutură”, nu-i ceream nimic în campanie, nici măcar să participe la activități, dar respectam criteriul ăsta, strict formal, al legii. Dacă ne uităm pe listele celorlalte partide vom observa că majoritatea femeilor sunt dincolo de poziția a zecea, adică neeligibile. Asta e. Legea are câteva zeci de pagini și acest aspect e aruncat undeva, la coada unui articol. E primul an în care se cere așa ceva și cum noi n-avem bani să plătim avocați care să ne deslușească chichițele pe care ăștia le-au băgat special ca să-i împiedice pe cei mici, putem spune că am primit o lecție dureroasă.

Tot răul spre bine?

În condițiile acestea binecunoscutul profesor Aurel Peicu, pe care tot Călărașiul îl cunoaște, va fi pus în situația de a candida fără a avea asigurată, în eventualitatea unei victorii, speranța vreunui sprijin, oricât de mic, în Consiliul Local. L-am întrebat pe dl. Jecu dacă acest aspect nu cumva reprezintă un punct vulnerabil al campaniei PSR. Răspunsul său ni s-a părut foarte interesant:

Tot
Leonida Jecu: În acest moment Aurel Peicu devine singurul candidat independent înscris în cursa pentru primăria Călărași

– Ținând cont de faptul că lumea e scârbită de partide și de politicieni, s-ar putea ca tot răul să fie spre bine. În acest moment putem spune că domnul Peicu, pe care îl cunoaște tot orașul, care a făcut atâtea pentru oraș, a pregătit atâtea generații de elevi, va fi singurul candidat cu adevărat independent înscris în cursa pentru primărie. El e singurul care nu are în spate bani negri, nu e sprijinit de niciunul din partidele mari, nu va avea nici măcar un consilier propriu în Consiliul Local dacă iese primar. Singurul lucru pe care poate conta e sprijinul limitat pe care i-l poate oferi un partid mic și sărac cum suntem noi. În acest moment putem spune fără teama de a greși că Aurel Peicu chiar este singurul candidat independent înscris în cursa pentru primăria Călărași!

Președintele PSR ne-a mai spus și că în perioada următoare va evalua împreună cu colegii săi de organizație dacă e cazul ca PSR să recomande membrilor și simpatizanților din municipiul Călărași să voteze cu o anumită formațiune la Consiliul Local, sau se va concentra exclusiv pe susținerea candidaturii deja … independentului Aurel Peicu.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*