Reţinut de poliţişti după ce a fost prins în flagrant, la furat dintr-un autovehicul

Reţinut de poliţişti după ce a fost prins în flagrant, la furat dintr-un autovehicul

Arestat-preventiv-pentru-furt-si-talharie-calificata

   În continuarea cercetărilor demarate după prinderea în flagrant a unui bărbat din municipiulCălăraşiîntimp ce încerca să sustragă bunuri dintr-un autoturism parcat, poliţiştii au dispus, la data de 10 mai 2016, măsura reţinerii pentru 24 de ore a persoanei bănuite de comiterea faptei.

   Reamintim că, în seara de 05 mai a.c., poliţişti de ordine publică din cadrul Poliţiei Municipiului Călăraşi au prins în flagrant delict pe A. Dumitru, de 33 ani, care a spart geamul unui autoturism parcat pe strada Victoriei. Activitatea infracţională a fost oprită prin intervenţia promptă a poliţiştilor, bărbatul nereuşind să sustragă bunuri.

   Cercetările sunt efectuate în continuare pentru documentarea întregii activităţi infracţionale a persoanei bănuite.

Pentru prevenirea furturilor din autovehicule, poliţiştii recomandă:

– parcaţi în locuri iluminate, unde vă puteţi supraveghea în permanenţă autovehiculul, asfel încât orice intenţie de sutragere din acesta să poată fi sesizată imediat;

– asiguraţi-vă autoturismele prin încuierea uşilor;

– nu lăsaţi în autoturism obiecte personale sau ale autoturismului;

– când părăsiţi autoturismul, nu lasaţi la vedere în interiorul acestuia obiecte de valoare care pot atrage atenţia, de genul genţilor de voiaj, telefoanelor mobile, poşetelor, borsetelor, aparaturii electronice;

– montaţi un sistem eficient de alarmă!

   Mandat, pus în executare de poliţişti / condamant pentru înşelăciune, încarcerat în penitenciar

   Poliţiştii Serviciului Investigaţii Criminale Călăraşi şi Secţiei 5 Poliţie Rurală Gălbinaşi, cu sprijinul celor pentru acţiuni speciale, au prins un bărbat din comuna Fundeni, judeţul Călăraşi, condamnat de Tribunalul Bucureşti pentru comiterea infracţiunii de înşelăciune.

   Pe numele lui I. Marian, de 41 ani, a fost emis un mandat de 2 ani şi 4 luni de închisoare, acesta fiind încarcerat în Penitenciarul Slobozia pentru executarea pedepsei.

Evenimente rutiere

   În noaptea de 10 mai 2016, D. Florian, de 42 ani, din Călăraşi, a condus un autoturism pe DJ 307 A şi, pe fondul neadaptării vitezei pe un sector de drum în curbă, a pierdut controlul asupra direcţiei. Maşina a părăsit partea carosabilă şi a intrat în gardul unui imobil.

   În urma impactului a rezultat vătămarea corporală uşoară a unei pasagere.

   Conducătorul auto a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

   În după-amiaza de 10 mai 2016, R. Georgiana, de 53 ani, din Călăraşi, a condus un autoturism pe bulevardul Republicii şi ar fi surprins şi accidentat uşor pe N. Carmen, care s-a angajat în traversarea străzii prin loc semnalizat şi marcat pentru trecerea de pietoni.

   După producerea accidentului, conducătoarea auto a părăsit locul accidentului.

    Poliţiştii desfăşoară cercetări pentru determinarea tuturor împrejurărilor producerii accidentelor rutiere.

   Pe moped, fără permis

   Poliţiştii efectuează cercetări pentru conducerea unui autovehicul fără permis după ce au depistat un tânăr care conducea un moped pe raza municipiului Călăraşi, fără a fi posesor de permis.

   În după-amiaza de 10 mai 2016, poliţişti din cadrul Biroului Rutier Călăraşi au depistat pe strada Prelungirea Bucureşti pe P. Marian, de 22 ani, din comuna Modelu, judeţul Călăraşi, în timp ce conducea un moped fără a poseda permis de conducere pentru vreo categorie de vehicule.

   Din verificările efectuate, a rezultat că mopedul aparţine tatălui său, care i l-ar fi încredinţat pentru a-l conduce pe drumurile publice deşi cunoştea că tânărul nu posedă permis de conducere.

În cauză se efectuează cercetări pentru comiterea de infracţiuni contra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*