Sancţiuni de 30.000 lei aplicate de poliţiştii de investigare a criminalităţii economice

  Poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Călăraşi au desfăşurat o acţiune pe linia prevenirii ilegalităţilor economice pe raza municipiului Călăraşi.191251_articol

  La data de 25 mai 2016, poliţiştii au efectuat o acțiune pe linia prevenirii și combaterii ilegaltățiilor comise în domeniul contrafacerii de produse, fiind verificare societăţi comerciale din incinta complexului Big Bazar.

  Au fost aplicate 8 sancțiuni contravenționale în valoare de 30.000 lei.

  De asemenea, a fost identificată o societate comercială, care avea expuse pentru vânzare produse de îmbrăcăminte care aparţin unor branduri de renume, fără a putea prezenta documente de proveniență și certificate de autenticitate de punere în circulație.

  Existând suspiciuni cu privire la faptul că produsele sunt contrafacute, urmează a se efectua cercetări sub aspectul săvărșirii infracțiunii prevăzute de art. 90, alin. 1, lit. B din Legea 84/1998, privind mărcile și indicațiile geografice, fiind luată măsura complementară de confiscare a acestora.

  Valoarea prejudiciului estimat in cauză este de 4.050 euro.

  Bărbat, reţinut de poliţiştii din Dragalina

  Poliţiştii Secţiei 5 Poliţie Rurală Dragalina au reţinut un bărbat din comuna Ştefan Vodă, judeţul Călăraşi, pentru săvârşirea de infracţiuni contra persoanei.

  În ziua de 25 mai 2016, poliţiştii l-au reţinut pentru 24 de ore pe A. Mihai, de 56 ani, din comuna Ştefan Vodă, judeţul Călăraşi.

  Bărbatul era cerecetat pentru săvârşirea infracţiunii de violenţă în familie şi ameninţare, poliţiştii extinzând cercetările şi pentru comiterea infracţiunii de influenţarea declaraţiilor.

  Acesta a fost depus în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv Călăraşi, urmând ca astăzi să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Călăraşi cu propunerea de arestare preventivă.

  Reţinuţi de poliţişti pentru furt

  Poliţiştii Postului de Poliţie Chirnogi au reţinut pentru 24 de ore doi bărbaţi din judeţul Călăraşi, bănuiţi de furt din locuinţă.

  În ziua de 05 ianuarie 2016, poliţiştii au fost sesizaţi de N. Magdalena, de 60 ani, din localitate, de faptul că persoane necunoscute i-au sustras bunuri din locuinţă.

  Poliţiştii au demarat cercetările pentru săvârşirea infracţiunii de furt, iar în ziua de 25 mai 2016, au probat activitatea infracţională a cinci persoane bănuite de comiterea faptei, cu vârste cuprinse între 15 şi 20 ani, doi dintre aceştia având domiciliul pe raza comunei.

  Poliţiştii i-au reţinut pentru 24 de ore pe D. Iulian, de 17 ani, din comuna Chirnogi şi pe P. Andrei, de 17 ani, din comuna Ulmeni, urmând ca, în ziua de 26 mai 2016, să fie prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Olteniţa cu propunerea de arestare preventivă.

  Cei doi au fost depuşi în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv Călăraşi.

  Infracţiuni contra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice constatate de poliţişti

  În seara de 25 mai 2016, poliţiştii din cadrul poliţiei Oraşului Fundulea, l-au depistat pe V. Ion, de 44 ani, din comuna Ileana, în timp ce conducea un autoturism fără a poseda permis de conducere.

  În noaptea de 25/26 mai 2016, agenţi din cadrul Poliţiei Municipiului Călăraşi l-au prins pe T. Laurenţiu, de 26 ani, din comuna Roseţi, judeţul Călăraşi, în timp ce conducea un autoturism pe strada Muşeţelului, prezentând la testarea cu aparatul etilotest o concentraţie de 1,20 mg/l alcool pur în aerul expirat.

  Bărbatul a fost condus la Spitalul Călăraşi unde i-au fost recoltate mostre biologice.

  În ambele cazuri poliţiştii au întocmit dosare penale.

  Evenimente rutiere

  În seara de 25 mai 2016, M. Ionel, de 47 ani, din municipiul Călăraşi, în timp ce efectua manevra de mers înapoi pe strada Muşeţelului, a intrat în coliziune cu un autoturism care se afla parcat în zonă. Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest rezultând o concentraţie alcoolică de 1,03 mg/l alcool pur în aerul expirat.

  Poliţiştii l-au condus la Spitalul Judeţean Călăraşi unde i s-au prelevat două mostre biologice necesare în vederea stabilirii concentraţiei de alcool în sânge.

  În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului.

  La data de 25 mai 2016, D. Daniela, de 42 ani, din municipiul Călăraşi, în timp ce conducea un autoturism pe strada Prelungirea Bucureşti, la intersecţia cu strada Zăvoiului, la efectuarea virajului la stânga, nu a acordat prioritate de trecere unui biciclist ce se deplasa din sens opus, intrând în coliziune cu acesta.

  Din accident a rezultat rănirea uşoară a unei femei care se afla în calitate de pasageră pe bicicletă.

  În continuare se desfăşoară cercetări pentru stabilirea cu exctitate a tuturor împrejurărilor producerii accidentului rutier.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*