Siguranța transportului public de persoane, prioritatea polițiștilor rutieri călărășeni

controale-politia-alba-transport-persoane07

  În perioada 11-17 iulie 2016, poliţiştii au acționat la nivelul județului Călărași, pentru creşterea gradului de siguranţă rutieră și prevenirea accidentelor de circulaţie grave în care sunt implicate autovehiculele destinate transportului rutier public de persoane, precum și pentru impunerea respectării normelor legale care reglementează activitatea de transport public de persoane și circulația pe drumurile publice.

  Acţiunea poliţiştilotr a avut în vedere toate rutele de transport persoane de pe raza județului Călărași, atât cele județene cât și cele interjudețene

  În urma activităților specifice au fost verificate aproximativ 600 de autovehicule, iar pentru neregulile constatate, au fost aplicate peste 120 de sancțiuni contravenționale.

  13 conducători de autobuze sau microbuze au fost depistați circulând cu o viteză mai mare decât limita legală, iar 5 foloseau în timpul conducerii telefonul mobil fără să utilizeze sistemul “mâini libere”, șoferii au fost sancționați atât cu amendă căt și cu puncte de penalizare.

  În două situații autovehiculele de transport persoane au fost imobilizate în trafic prin reținerea certificatului de înmatriculare și a plăcuțelor de înmatriculare întrucât vehiculele nu aveau încheiată polița obligatorie RCA, sancțiunea aplicată pentru fiecare în parte fiind de 1000 lei.

  O atenţie deosebită s-a acordat verificării autovehiculelor ce transportă elevi şi profesorii însoţitori la activităţi culturale şi educative extracurriculare (festivaluri, excursii, tabere de creaţie, etc.).

  Exemple:

  -Un conducător auto a fost depistat de poliţişti în timp ce efectua transport public de persoane cu un autobuz pe ruta Jegălia – Feteşti, având 9 pasageri în plus faţă de numărul de locuri. De asemenea, 13 persoane nu aveau eliberate bilete de călătorie. Acesta a fost sancţionat contravenţional cu amenda în valoare de 9.000 lei.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*