Inspectia Muncii a aplicat amenzi în valoare de peste 350.000 de euro în cinci zile

itm

  Inspecţia Muncii a desfăşurat, în perioada 22 – 26 august 2016, acţiuni de control în urma cărora s-au aplicat amenzi în valoare totală de 1.558.740 de lei, adică 354.529 de euro. Au fost depistate 102 persoane care lucrau la negru.

  În domeniul relaţiilor de muncă, la nivel national s-au aplicat amenzi în valoare de 1.119.240 de lei din care 761.000 de lei pentru muncă la negru. Pentru primirea la muncă a mai mult de cinci persoane fără forme legale, inspectorii de muncă au făcut 3 propuneri de cercetare penală. Au fost sanctionati 299 de angajatori.

  În aceeaşi perioadă, în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă s-au aplicat amenzi în valoare de 439.500 de lei. Angajatorii au comunicat către inspectoratele teritoriale de muncă 74 evenimente care, în urma cercetărilor efectuate de inspectorii de muncă, vor fi încadrate sau nu ca fiind accidente de muncă. Au fost sanctionati 688 de angajatori în domeniu.

  ”Din 29 august, asa cum am anuntat, prin inspectoratele teritoriale de muncă controlăm toate rafinăriile din România si firmele de mentenantă ale acestora pentru a fi siguri că lucrătorii nu vor mai fi expusi riscurilor de accidentare. Inspectorii de muncă verifică respectarea prevederilor legale din domeniul securitătii si sănătătii în muncă, modul de evaluare a riscurilor si orice aspect ce reprezintă un pericol la locul de muncă al celor din unitătile care au ca obiect de activitate prelucrarea titeiului. Actiunea declansată nu reprezintă o diminuare a intensitătii controalelor din celelalte domenii care în această perioadă a anului se află în plină desfăsurare.” – Dantes Nicolae BRATU, inspector general de stat.

  Comunicat de presă

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*