S.C. Libro Events ,administrată de un fost operator la o benzinărie din Lehliu încasează aproape doua miliarde lunar de la S.J.U.Călărași

SPITALUL JUDETEAN POZAÎnainte de plecare,controversatul manager al S.J.U. Călărași,Dr. Șerban Romulus,a hotărât că serviciul de curățenie al instituției mai sus menționate, trebuie externalizat.Pe scurt, femeile de serviciu să fie plătite de un alt angajator,în speță câștigătoarea licitației ,în urma contestației în instanță ,firma SC Libro Events.

Firma Libro Events,în trecut Amma General Store,încasează lunar aproape 2 miliarde lei vechi,mai exact 183.516 lei cu TVA de la Spitalul Județean de Urgență Călărași pentru servicii de curațenie și dezinfecție spații interioare,conform contractului de prestare de servicii nr.4541 din 23.03.2016 semnat de fostul manager Dr. ȘERBAN ROMULUS și administratorul firmei Neagu Mihaela-Elena.

Neagu Mihaela-Elena în vârstă de 39 de ani,care din funcția de operator la o benzinărie din Lehliu,a fost instalată director la Complexul Olimpia, organism de stat aflat în subordinea Autorității Naționale pentru Sport și Tineret. Se pare că numirea a venit ca urmare a faptului că Mihaela Neagu ar fi fost o apropiată a Monicăi Iacob Ridzi, fost ministru al tineretului. În urma unui audit făcut în 2013, care a scos în evidență o sumedenie de nereguli financiare girate de ea, inclusiv faptul că a direcționat banii complexului către societatea pe care o patrona din umbră, AMMA GENERAL STORE SRL, Mihaela Neagu a fost înlăturată de la conducerea Complexului. Mai mult, aceeași Mihaela Elena Neagu este protagonista unui dosar la DNA, care are ca obiect exact evaziunea făcută de fosta șefă a Complexului Olimpia, cât timp a patronat destinele acestuia.

Printre numeroasele scandaluri în care a fost implicată firma Libro Events,menționăm cel legat de licitația câștigată – dovedit în mod fraudulos – pentru curățenia de la Metrorex.Această firmă se ocupă și de distribuția de pachete cu ajutoare alimentare în județul Neamț.

La Călărași a pierdut inițial licitația pentru achiziționarea serviciului de curațenie și dezinfecție spații interioare ,câștigând ulterior în instanță atribuirea contractului nr.4541 din 23.03.2016, în valoare de 1.376.370 lei fărăTVA,pentru o perioadă de 9 luni,de la 01.04.2016 până la 31.12.2016.

Nu știm dacă este mult sau puțin ,dar credem,că ar fi costat mult mai puțin dacă nu avea loc licitația de externalizare a serviciului de curățenie.Și aceasta este o provocare pentru noua conducere a Spitalului Județean de Urgență Călărași și a Consiliului Județean Călărași.

 

Revenim în curând cu contractele de prestări-servicii ale medicilor călărășeni și valoarea lor.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*