CJE CL și-a ales noii reprezentanți!

Astăzi, 22 septembrie 2016, a avut loc Adunarea Generală Ordinară a Consiliului Judeţean al Elevilor Călăraşi, cu ocazia finalizării desfăşurării alegerilor din cadrul Consiliilor Şcolare ale Elevilor.
Aşadar, începând cu ora 12:00, la sala de şedinţă a Inspectoratului Şcolar Judeţean Călăraşi, reprezentanţii elevilor călărăşeni s-au reunit timp de aproximativ două ore pentru a vota constituirea noului Birou Executiv şi pentru a centraliza rezultatele procesului electoral desfăşurat la nivelul unităţilor de învăţământ preuniversitar superior.
Principalele puncte de pe ordinea de zi au fost reprezentate de alegerile pentru funcţia de elev reprezentant în Consiliile Şcolare ale Elevilor, urmând să fie supuse la vot, în vederea continuităţii, raportul de activitate al domnişoarei preşedinte Alexandra-Ioana TUTA şi cel al domnişoarei vicepreşedinte Alina JANDARMU, ambele fiind validate de Adunarea Generală, prin vot, în unanimitate. Un alt punct a vizat alegerea secretarului executiv şi a directorilor de departament, proces încheiat cu rămânerea unei singure funcţii vacanţe.
Astfel, nouă conducere a Biroului Executiv este următoarea:
Preşedinte: Alexandra-Ioana TUTA;
Vicepreşedinte: Alina Georgiana JANDARMU;
Secretar: Lorena Mihaela VULPE;
Departament Învăţământ gimnazial şi teoretic: Bianca MIHĂILĂ;
Departament Avocatul Elevului: Daniela MARIN;
Departament Cultură, educaţie şi programe şcolare: Iarina DALIMON;
Departament PR şi Comunicare: Emma MOVILĂ.
De asemenea, în cadrul acestei şedinţe, s-a discutat despre priorităţile Consiliului Judeţean al Elevilor, despre modalităţile de comunicare eficientă şi productivă şi despre necesitatea implicării şi a asumării responsabilităţii, în condiţiile în care numeroase abuzuri şi încălcări ale prevederilor Statutului Elevului au fost aduse la cunoştinţă.
La finalul şedinţei, preşedintele Consiliului Judeţean al Elevilor Călăraşi, Alexandra-Ioana TUTA, a declarat: « Cred că este o zi memorabilă pentru activitatea Consiliului Judeţean al Elevilor Călăraşi! Este prima oară când 12 din 13 membri ai Adunării Generale sunt prezenţi şi, mai mult decât atât, când vin însoţiţi de colegii lord în Birourile Executive ale Consiliilor Şcolare pe care le reprezintă. Sunt mândră că ultima Adunare generală a avut succes şi a reuşit să sensibilizeze, măcar într-o mică măsură, simţul democratic. De asemenea, le mulţumesc colegilor mei pentru că atât mie, cât şi Alinei, ne-au acordat încrederea necesară pentru a ne continua mandatele. CJE Călăraşi a crescut mult din februarie, de când ne-am început activitatea, iar continuitatea se impunea, având în vedere că ne dorim să devenim cea mai activă structură la nivel naţional şi să reuşim să formăm şi generaţiile viitoare într-o manieră care să îi determine să lupte pentru drepturile şi necesităţile elevilor şi pentru vocea colegilor lor. Schimbul de informaţii şi perspective a fost dinamic şi, în ceea ce mă priveşte, voi sprijini activ fiecare Consiliu Şcolar, astfel încât să nu mai există niciun fel de problema şi de abuz la nivel de substructurilor din judeţul Călăraşi! »

14795760_1029802400463046_1145346818_o 14796029_1029802297129723_821420889_o 14803148_1029802280463058_962249688_o

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*