Echipa ALDE Călărași a luat județul la pas/Jurnal de campanie

dsc_0020În calitate de candidat, pentru un mandat de deputat în Parlamentul României, am vizitat multe localități din județul Călărași și am identificat principalele probleme cu care se confruntă populația din mediul rural. I-am întrebat pe locuitorii satelor despre condiţiile de viață şi serviciile publice locale, despre greutățile întâmpinate în desfășurarea activităților aducătoare de venituri, despre prioritățile de dezvoltare ale comunei etc. Am constatat că cele mai acute probleme cu care se confruntă sunt lipsa infrastructurii de irigații, a infrastructurii de utilități, lipsa specialiștilor din sistemul educațional și de sănătate, birocrația excesivă, greutățile întâmpinate în relația cu aleșii locali.
Având în vedere potențialul agricol considerabil de care dispune județul Călărași, oportunitățile pentru dezvoltarea sectorului agricol constau în eficientizarea utilizării resurselor de apă în agricultură, prin retehnologizarea sistemului de irigații, precum și prin alinierea exploatațiilor agricole la standardele impuse de Politica Agricolă Comună. Investițiile în aceste direcţii ar asigura practicarea unei agriculturi sustenabile și eficiente, precum și creșterea calității vieții în mediul rural.
Partidul Alianța Liberalilor și Democraților- ALDE, susține modernizarea agriculturii prin asocierea fermierilor în Cooperative agricole mari, cu operațiuni integrate. Cooperativele agricole nou înființate vor avea, scutire de impozit pe profit timp de cinci ani și scutire de impozit pe terenul agricol. În scopul aplicării legislației privind extinderea și modernizarea sistemelor de irigații, statul va alocă sumele necesare în acest sens. Plata serviciilor de irigații se va face prin acordarea unor facilități pentru contractele pe termen lung încheiate de fermieri, propunându-ne ca până în 2020 să avem cel puțin 1 milion de hectare irigate. În „Pactul Național pentru Investiții”, provocare lansată de ALDE către toate partidele politice de a-și asuma 6% din PIB pentru investiții în următorii 4 ani, investițiile în infrastructura de irigații reprezintă o prioritate, a cărei valoare va atinge suma de un miliard de euro, din care, valoarea alocată anului 2017 va fi de 145 milioane euro.
Uriașele decalaje dintre mediul urban și cel rural trebuie reduse prin adoptarea Pachetului minim de confort rural, valabil pentru fiecare comună (drumuri asfaltate între comune, alimentare cu apă și gaze, canalizare, existența unui cămin cultural, a unui sediu adecvat pentru primărie, a unui dispensar, a școlilor și grădinițelor care îndeplinesc normele de autorizare etc.) Este fundamentală includerea populației active de la țară în piața muncii și cointerearea specialiștilor din agricultură, a medicilor și a cadrelor didactice să locuiască și să activeze în mediul rural.
Sunt convins că, Partidul Alianța Liberalilor și Democraților –ALDE, prin programul său și printr-o cooperare solidă intre specialiștii noștri şi mediul academic, are cele mai potrivite soluții pentru a ajuta zonele rurale să facă față multiplelor provocări economice, sociale şi de mediu pe care le aduce secolul XXI.

Adrian Cornelius ZAMFIR,
Candidat ALDE Călărași, la Camera Deputațiloralde_banner300x600_deputati_verticaldsc_0055

dsc_0050

dsc_0024

1937 vizualizari in total 2 vizualizari azi

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*