Cât costă lăturile servite drept hrană, pentru pacienții SJU Călărași?

ili2

În urma articolului ,,Ați desființat chioșcul din spital și ne obligați să mâncăm pâine mucegăită și lături/Cine răspunde în cazul în care un pacient este victima unui accident de circulație în momentul deplasarii către magazin sau farmacie?, publicat pe site-ul realitateadincalarasi.ro, am fost informați că se încearcă mușamalizarea anchetei cu privire la pâinea mucegăită care a fost servită pacienților în data de 19 martie a.c.

Am contactat managerul spitalului pentru lămuriri. Răspunsul acestuia a fost halucinant.-,,Nu am finalizat ancheta. Durează cel puțin o săptămână. Suntem ocupați cu contractarea, am luat declarații ale asistentelor, ale celor care au lucrat la bucătărie….din spusele lor se pare că nu este adevărat. Din păcate nu vi s-au luat declarații dumneavoastră și pacienților”.

  Păi să vă spun eu cum stă treaba domnule manager….cu semnătură!

În dimineața zilei de 19 martie, pe masa din interiorul salonului nr.3 din cadrul secției Chirurgie estetică, a fost depus un coș plin cu pâine. Asta în condițiile în care în zilele anterioare s-au distribuit câte două felii fiecărui pacient. Acest gest lăudabil a fost umbrit de faptul că pâinea era mucegăită și nu era comestibilă. Am atras atenția asupra acestui fapt după ce am oprit două felii, știind sigur că incidentul va fi mușamalizat. Neavând numărul de telefon al managerului, am contactat telefonic președintele consiliului de administrație-Emil Mușat pe care l-am invitat cu respectul cuvenit funcției deținute, să vină să servim împreună o felie de pâine mucegăită.Acesta a refuzat politicos cu promisiunea că o să ia măsuri. Aceste măsuri au constat în apariția, peste câteva ore, a unei doamne care s-a recomandat nutriționistul spitalului, care după ce a încercat să ne trombonească, a trebuit să recunoască adevărul-pâinea era mucegăită.

 Domnilor Iliuță, Comșa, Mușat și doamnă Năsturică, vă pun eu la dispoziție numerele de telefon ale pacienților care au asistat la incident, chiar dacă au fost externați.

Domnule manager  Comșa Adrian, ați auzit de HG 665/2016 ?

În această hotărâre se spune clar care este norma de hrană pentru un bolnav internat în spital. Exemple: Alți bolnavi adulți -10 lei ,Lăuze / Hepatite /Diabet – 15 lei, Bolnavi psihici – 12 lei, Copii 3-16 ani – 12 lei, Însoțitori ai bolnavilor – 7 lei, etc.

În decontul de cheltuieli care mi-a fost înmânat la externare, scrie negru pe alb: cheltuieli pentru hrană(alocația de hrană pentru 3 zile de spitalizare)-40.00 RON. Păi, 40:3=13.33 RON., deci lăturile și pâinea mucegăitâ costă mai mult cu 3,33RON/ZI/PACIENT. La cantina socială, norma este de 12RON/ZI/persoană, la căminul de bătrâni 16,60 RON/ZI/persoană, în condițiile în care acest serviciu este externalizat. Dacă HG 665/2016 stabilește una, de unde apare diferența?  Mai mulți medici din spital au sesizat în scris, la finalul anului trecut aceste neconcordanțe care apar și la materialele sanitare(pe unele secții alocația de hrană depășea 30 ron/zi), dar nu au primit nici un răspuns nici în ziua de astâzi. În urmă cu ceva timp, președintele consiliului județean Vasile Iliuță afirma:

,,Astăzi, la propunerea jurnaliștilor din presa locală făcută în timpul unei conferințe de presă, am făcut o vizită inopinată la bucatăria Spitalului Județean de Urgentă Călărași. Concluziile vor fi trase de fiecare jurnalist în parte, dar și de către bolnavii internați. Eu pot să spun doar atât: este mult loc de mai bine! În sprijinul actualei conduceri a Spitalului, vom monitoriza zilnic bucătăria. Am început cu farmacia, vom continua cu monitorizarea curățeniei și a derulării contractului cu spălătoria”.  Monitorizați pe dracu!

Leonida Jecu- fost pacient al secției Chirurgie Plastică

2732 vizualizari in total 1 vizualizari azi


Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*