Șanse mari pentru George Chiriță să devină deputat de Călărași!

chirita

Posturile de la Curtea de Conturi sunt foarte importante pentru că aceasta este organismul cu rolul de a controla folosirea resurselor financiare ale statului și ale sectorului public.

Până pe data de 14 octombrie 2017, Partidul Social Democrat trebuie să stabilească înlocuitor pentru actualul șef al Curții de Conturi, Nicolae Văcăroiu. Pe 12 septembrie, conducerea parlamentului a luat act de scrisoarea venită de la Curtea de Conturi, prin care instituția informează că se vacantează șase pozitii de consilieri pe 14 octombrie, care trebuie înlocuiți din 15 octombrie. Aceștia sunt:

  • Nicolae Vacaroiu – presedinte al Curtii de Conturi (sustinut de PSD in 2008)
  • Elena Doina Dascalu – vicepreseidnte al Curtii de Conturi (sustinuta de PNL)
  • Ioan Aron Popa – presedinte al Autoritatii de Audit (sustinut de PNL)
  • Gheorghe Oana – vicepresedinte al Autoritatii de Audit (sustinut de PSD)
  • Verginia Vedinas – consilier de conturi (senator PRM la acel moment)
  • Stefan Pete – consilier de conturi (sustinut de UDMR)

Deoarece, după ultimele alegeri parlamentare, configurația politică s-a schimbat, PSD ar trebui să primească mai multe mandate, având majoritatea în parlament. Printre numele vehiculate să-i înlocuiască pe cei ale căror mandate expiră, este și cel al vocalului deputat de Călărași, Eugen Nicolicea. Deputatul întrunește condițiile pentru a ocupa această funcție: studii superioare economice, juridice sau inginerești, vechime de minimum 10 ani în specialitatea studiilor absolvite și pregătire profesională temeinică. Un mandat de nouă ani la Curtea de Conturi, i-ar asigura o bătrânețe liniștită ca o recompensă din partea partidului pentru întreaga activitate. În locul acestuia, fotoliul de deputat va fi ocupat de drept,  de următorul candidat înscris pe lista partidului, consilierul județean,  George Chiriță.

4188 vizualizari in total 2 vizualizari azi


Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*