MUST TO KNOW – Importanța design-ului interior în spațiul privat și public

1 (2)

  

Simți nevoia unei schimbări? Ți-ai dori ca mediul de la serviciu sau de acasă să fie mai plăcut, mai primitor, sporindu-ți creativitatea și ritmul de lucru, ori favorizându-ți relaxarea? Atât pentru cămin, cât și pentru birou, există elemente comune care influențează energia și starea de spirit pe care o ai. Petrecând mult timp într-un anumit spațiu, începi să simți nevoia unor modificări pentru ca respectivul loc să îți reflecte personalitatea, să te reprezinte pe tine ca individ. Fără să realizezi, mici ajustări sunt făcute involuntar, fie că este vorba de reorganizarea spațiului, fie de integrarea unor obiecte personale în design-ul inițial.

Cum să îți personalizezi căminul și spațiul de lucru

 

Chiar dacă vrei sau nu, în timp, începi să aduci un aport personal mediului înconjurător, încercând să îi crești gradul de confort pe care ți-l oferă, aducând noi obiecte achiziționate de tine sau primite cadou de la oameni dragi. Cu toate acestea, spațiul în care locuiești sau lucrezi, nu trebuie să fie doar comod, ci și echilibrat estetic, pentru a-ți oferi armonie și a favoriza organizarea pe plan fizic și psihic. Când începi un astfel de proiect, ai în vedere cele mai importante aspecte ale sale:

  1. Podeaua este de multe ori acoperită de un covor sau cu mochetă, datorită comodității pe care o oferă picioarelor, însă acest confort este valabil pe termen scurt deoarece materialele din care sunt confecționate se tocesc, întreținându-se, totodată, foarte greu. Alegând însă, montarea unui parchet laminat de o calitate premium, ai garantat un aspect clasic și elegant, ce conferă o atmosferă echilibrată datorită modelului repetitiv, favorizând simțul organizatoric.2 (1)
  2. Finisajele (ușile și geamurile) trebuie să completeze aspectul general al casei, integrându-se estetic în stilul artistic al design-ului interior. Acestea se recomandă a fi alese la set, astfel încât să aibă o continuitate cromatică și texturală, formând un ambient plăcut, organizat și cursiv din punct de vedere vizual. Dacă îți dorești să faci investițiile bazându-te pe raportul preț-calitate și pe garanția unei durate de viață cât mai îndelungată, cu un simplu click pe link-ul https://www.hornbach.ro/shop/Usi-interioare-tocuri/Usi-de-interior/S14818/lista-produse.html ai posibilitatea să alegi din gama de produse cotată ca fiind cea mai diversificată, în momentul de față.3
  3. Pereții și arhitectura încăperilor influențeaza foarte mult aspectul vizual și design-ul interior al locuinței sau al biroului. Viziunea generală a camerelor este, de cele mai multe ori, completată de nuanța zugrăvelii, de personalizarea făcută de către fiecare locatar în parte, fie că acesta optează pentru o textură sau tehnică specială de aplicare a acesteia, alegând un model complex, ori simplu și minimalist. Aspectul reflectă personalitatea și creativitatea celui care a luat deciziile finale de redecorare, frumusețea unui loc constând în unicitatea adusă de abordarea și gustul estetic al acestuia.

 

 

 

Decorațiunile interioare

 

Dacă îți dorești un confort crescut în locuința ta și vrei să transformi “casa” în “acasă”, nu ezita când trebuie să iei decizii definitorii și, cel mai important, nu face sacrificii. Fie că este vorba despre alegerea pieselor de mobilier, a patului, lustrelor sau al elementelor de decor, oferă-ți sansa de a crea un spațiu de locuit, ideal pentru tine. Personalizează-ți-l cu obiecte care îți aduc bucurie și îți trezesc amintiri plăcute, nu doar cu achiziții practice.

Interesează-te și alege stilul care ți se potrivește cel mai bine, aducând însă și caracteristici unice, în funcție de personalitatea și nevoile tale. Casa nu trebuie să fie doar un loc unde dormi și stai ocazional, aceasta are rolul de a te energiza după zilele lungi și obositoare de la muncă, fiind oaza de liniște în zilele mai puțin bune sau când ai nevoie să îți organizezi gândurile și prioritățile pentru a lua decizii importante.

 

Chiar dacă nu ești pasionat de design-ul interior, acordă-ți timpul necesar pentru a face ajustările necesare spațiului în care îți petreci atât de multe ore în fiecare zi, ca acesta să te ajute, inspirându-te, relaxându-te sau favorizându-ți condițiile optime productivității de care ai nevoie.

 

1821 vizualizari in total 2 vizualizari azi


Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*