BAC Călărași 2018 / Am scăpat de blestemul ocupării locurilor rușinoase din clasamentul național

MIHAILESCU

Rata de promovabilitate la BAC, anul acesta la nivel național,  este de 67,7% înainte de contestații, mult mai mică în comparație cu cea de anul trecut care a atins valoarea de 72,9%. Pentru prima dată, după mulți ani, județul Călărași a reușit să se îndepărteze de ultimele trei locuri rușinoase din clasament.

56,03% dintre elevi au trecut examenul de Bacalaureat în județul Călărași. Dacă previziunile erau sumbre după simularea din martie anul acesta, când promovabilitatea pe promoția curentă a fost de 25,57 %, rezultatele finale pe aceiași serie au fost de 62,55 %. Inspectorul General Școlar-  Elena Mihăilescu, a avut amabilitatea să explice  pentru Realitatea din Călărași, motivul acestei creșteri procentuale, cel puțin spectaculoase :

,, După ce am văzut rezultatele de la simulare, noi Inspectoratul Școlar, am decis să verificăm modul în care se efectuează pregătirea suplimentară cu elevii de clasa a- XII-a și modul în care directorii de liceu efectuează asistențe la ore, atât la materiile de examen cât și la celelalte discipline. S-au verificat aceste asistențe și s-au monitorizat, directorii ne-au raportat săptămânal  numărul de asistențe efectuate la aceste discipline, la orele de pregătire suplimentară. S-a verificat modul în care s-a comunicat părinților elevilor, rezultatele acestora la simulare și modalitățile de recuperare a materiei, astfel încât, rezultatele la examenul de bacalaureat să fie mult mai bune decât cele de la simulare. 

 La prima sesiune de bacalaureat 2018, în județul Călărași, au fost înscriși 1588 de candidați, dintre care 1329 din seria curentă și 259 din seriile anterioare. Procentul de promovabilitate la nivelul județului Călărași, înainte de contestații, este de 56,03 %. Primele trei clasate, unități de învățământ ca și procent de promovabilitate sunt : Colegiul Barbu Știrbei, cu procent de promovare de 88,29 %, Liceul Teoretic Neagoe Basarab Oltenița cu 83,13% și Liceul Teoretic Mihai Eminescu din Călărași, cu 82,58%. La nivelul județului Călărași  doi elevi au obținut media 10, un elev de la Liceul Mihai Eminescu și un elev de la Liceul Teoretic Neagoe Basarab Oltenița. 

 Generațiile diferă de la an la an. Este un lucru înbucurător pentru noi că anul acesta, județul Călărași nu se află pe ultimele locuri în clasamentul național și nu avem niciun liceu cu promovabilitate zero. Este loc de mai bine întotdeauna și noi la nivel de inspectorat ne vom asigura că vom face tot ce este posibil , prin pârghiile pe care le avem, ca lucrurile să meargă și mai bine. „

3824 vizualizari in total 1 vizualizari azi


1 Comment on BAC Călărași 2018 / Am scăpat de blestemul ocupării locurilor rușinoase din clasamentul național

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*