Viorel Ivanciu-,,Municipalitatea, oricâți oameni competeți ar avea, nu poate rezolva singură aceste probleme”

ivanciu

Viceprimarul municipiului Călărași, Viorel Ivanciu, a organizat marţi,  o conferinţă de presă, la sediul Partidului Naţional Liberal (PNL). Acesta a făcut apel la responsabilitate civică şi a cerut călărăşenilor să se implice dezvoltarea comunităţii. Totodată, s-a arătat deschis la ideea de consultare a călărăşenilor, pentru proiectele propuse de municipalitate.

Azi despre asta vreau să dicutăm despre idei noi. Să începem să ne ajutăm noi cu mânuțele noastre, cu creierașele noastre și cu sufletele pline de curaj și entuziasm, să începem să reclădim din cenușă ceea ce am moștenit de la cei de dinaintea noastră. Și concret, despre disciplina socială și voluntariat. E timpul să arătăm că suntem o comunitate! Am descris mai înainte elementele unei filosofii bune pentru comunitatea noastră și am inițiat împreună cu municipalitatea, cu asociaţii si organizaţii neguvernamentale, mai multe acțiuni și programe de îmbunătățire a calității serviciilor municipale și implicit a calității vieții cetățenilor: disciplina urbanistică și a spațiilor urbane, o mai mare preocupare pentru spațiile verzi, colectarea selectivă a gunoiului, îmbunătățirea infrastructurii rutiere și pietonale. Toate acestea le lansez ca şi provocări  pentru comunitatea noastră. Municipalitatea, oricâți oameni competeți ar avea, nu poate rezolva singură aceste probleme. De aceea mă gândesc la o mai intensă dezbatere publică, sinceră a acestor probleme, la interesul  administrației pentru participarea cetățenilor la deciziile publice și ulterior la participarea și responsabilitatea pentru punerea în aplicare”, a declarat Viorel Ivanciu, viceprimarul municipiului Călărași şi președintele Organizației Municipale a PNL Călărași.

„Responsabilitatea individuală este singura care  pe care ne putem baza. Este o valoare liberală. Când eu îmi asum responsabilitatea pentru felul în care mă simt, pentru câți bani fac, pentru starea sănătății mele, pentru felul în care arăt, pentru cât de dezvoltat sunt în interior, atunci am șanse să fiu un om de calitate. După  ce mi-am asumat responsabilitatea pentru mine, pot face un pas înainte să îi ajut pe cei mai apropiați mie, prin puterea exemplului-  Împreună, îi putem învăța pe cei din jurul nostru să fie responsabili și astfel creem o comunitate în care să trăim și să ne simțim  bine. Oraşul nu înseamnă doar clădiri, şosele, parcuri, garduri, colţuri abandonate, conducte de apă, reţele de cabluri, ci mai ales interacţiuni între cetăţeni, contacte, relaţii sociale, situaţii de comunicare, directe şi indirecte. Toate acestea alcătuiesc complexitatea vieţii sociale urbane şi dau viaţă oraşelor. Oraşul reprezintă un sistem complex de organizare socială, care implică o serie de instituţii sociale şi o configuraţie tipică a relaţiilor sociale. Acest lucru face ca utilizatorii oraşului, relaţiile sociale pe care ei le dezvoltă în oraş, modurile în care trăiesc şi locuiesc, problemele cu care se confruntă, spaţiul urban în general, să facă obiectul preocupării zilnice a municipalității”

Un prim pas, a fost făcut joi 12 iulie , când a fost organizată o dezbatere ( din nou fără participarea presei),  în sala de ședințe a Primăriei Municipiului Călărași, tema discuţiei fiind  legată de organizarea nunților pe domeniul public și problemele generate, dar și de alte fenome sociale, de către cetăţenii de etnie romă. Pentru prima dată, discuțiile s-au purtat în termeni imperativi, cu ultimatumuri.

https://www.facebook.com/primariacl/videos/913257198880890/

 

1208 vizualizari in total 1 vizualizari azi


Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*