Milioane pentru ,, mercenarii” de la Dunărea / Echipament jerpelit pentru medaliaţii cu aur de la CSM Călăraşi

csm

Cea  mai importantă medalie de aur a fost câştigată în data de 3 august de România la Campionatele Europene de Canotaj de senioare desfăşurate la Glasgow la proba feminină de 8+1.

Echipajul format din : Ioana Vrânceanu, Viviana – Iuliana Bejinariu, Adriana Ailincăi, Maria Tivodariu, Beatrice-Mădălina Parfenie, Iuliana Popa, Mădălina Bereş, Denisa Tîlvescu şi Daniela Druncea, s-a clasat pe locul 1 în finală şi a câştigat medalia de aur la proba de 8+1.

La proba de  patru rame (W4-), Roxana-Georgiana Parascanu. Mădălina Hegheș, Mădălina-Gabriela Cașu, Iuliana Buhuș, au devenit campioane europene, clasându-se pe locul secund şi obţinând medalia de argint. 

Campionatele Europene de Canotaj de senioare desfăşurate la Glasgow a fost competiţia la care au participat pentru prima dată, două sportive legitimate la C.S.M. Călărraşi. Adriana Ailincăi a concurat în barca 8+1 şi Mădălina Gabriela Caşu (vicecampioană mondială la tineret) la proba de patru rame (W4-).

Aceste două sportive au fost antrenate de mici de antrenorul călărăşean Daniel Bănăţeanu. Acesta nu a putut fi alături de elevele sale din cauza problemelor financiare cu care se confruntă C.S.M. Călăraşi. Nici la apropiatul  Campionat European de Tineret (1-3 septembrie) şi la Campionatele Mondiale de Juniori, celebrul şi recunoscutul antrenor, nu îşi va putea însoţi sportivii.

  În timp ce  C.J. Călăraşi pompează  milioane de lei într-o echipă de fotbal formată din mercenari pentru a satisface orgoliile de parveniţi ale unor politicieni , antrenorii sportivilor de la CSM Călăraşi care obţin medalii pe bandă rulantă  îşi susţin elevii din faţa televizorului. 

Daniel Bănăţeanu :  „ Aceşti copii nu au fost recompensaţi în niciun fel pentru că nu avem fonduri, sunt facturi neplătite de la competiţii naţionale, indemnizaţii neplătite din luna martie, deci copiii aceştia muncesc doar  pentru rezultate.  Aceşti copii merită cu atât mai mult să fie răsplătiţi prin atenţia şi aprecierea oamenilor, pentru că, efectiv muncesc neplătiţi. Ei muncesc cu dragoste, aici este acel naţionalism care la mulţi s-a pierdut. Atunci când ei câştigă, câştigă România şi asta nu impresionează pe nimeni. Durerea e amară când se termină totul şi constaţi că ai acelaşi adidas, acelaşi echipament jerpelit, din cauză că nu sunt bani. Eu şi echipa mea,  formată din Eugen Suciu şi Mădălina Buzdugan, suntem efectiv rupţi de realitatea asta pentru că nu am avea cum altfel să  ne ocupăm de înalta performanţă. Pur şi simplu ridicăm capul la final şi atunci constatăm cu amar că nimeni nu ne bagă în seamă şi bucuria este doar a noastră şi a familiilor copiilor. Sportivii au fost recompensaţi de o fundaţie de la Cluj care nu are nicio legătură cu Călăraşiul”.

1516 vizualizari in total 2 vizualizari azi


Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*