C.J.C.C.Călăraşi invită călărăşenii la cea de a XXVI-a ediție a ciorbei reîncălzite numită ,, HORA MARE”

hora

Un proverb vechi, spune că: ciorba reîncalzita, nu mai are acelaşi gust

Cel mai mare festival de folclor din Bărăgan, devine din an în an mai banal şi mai puţin interesant pentru călărăşeni. Nu ştim dacă vina o poartă organizatorul acestui festival,   Centrul Judeţean de Cultură și Creație Călăraşi sau dacă schimbarea locaţiei desfăşurării acestui festival este motivul pentru care cetăţenii din Călăraşi participă în număr din ce în ce mai mic la acest eveniment. Realitatea crudă este că anul trecut au fost preyenţi mai puţini spectatori decât la ,, Zilele Comunei Independenţa„.

 ,, Centrul Judeţean de Cultură și Creație Călăraşi susținut de Consiliul Județean Călărași, organizează în perioada 11 – 15 August 2018, cea de a XXVI-a ediție a Festivalului Internaţional de Folclor “HORA MARE”. Evenimentul de folcloric se desfășoară sub egida CIOFF – Consiliul Internațional de Organizare a Festivalurilor Folclorice și Artă Tradițională – partener al UNESCO.

Timp de cinci zile călărășenii se vor bucura de participarea la festival a ansamblurilor folclorice din mai multe țări și din România. 

 Colectivele artistice care vor evolua pe scena festivalului au pregătit spectacole de înaltă ținută artistică, evidențiind astfel obiceiuri și tradiții, fiecare ansamblu punîndu-și în valoare tradiția autentică prin muzică, dans și port popular reprezentatând țara de proveniență.

Seara de duminică se anunță una specială, printr-un spectacol extraordinar pus în scenă de ansamblurile folclorice românești, întregul regal de muzică și dans popular promovând frumusețea și unicitatea identității culturale, moment dedicat Centenarului Marii Uniri.”

903 vizualizari in total 2 vizualizari azi


Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*