Senator P.S.D. Roxana Natalia Paţurcă -,, Prin proiectul de rectificare bugetară prezentat s-au demontat toate scenariile negative prezentate de opoziție cu privire la deficitul bugetar !”

Guvernul a făcut public proiectul rectificării bugetare potrivit căruia rectificarea este pozitivă (aproape 6 miliarde de lei). 

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat joi proiectul de rectificare bugetară, care prevede un plus de 178,1 milioane lei pentru Educaţie şi 891,1 milioane lei pentru Sănătate.

178,1 milioane lei au fost alocaţi la Educaţie pentru: burse pentru elevi şi studenţi, investiţii la unităţile de învăţământ, granturi pentru învăţământul secundar (Banca Mondială), aulă şi sală de conferinţă la Universitatea Politehnică Bucureşti, finalizarea Corpului C al Facultăţii de Drept şi al Facultăţii de Ştiinţe Umaniste la Universitatea Valahia din Târgovişte, finalizarea sediului central al Universităţii din Piteşti – Corp B.

Totodată, la Sănătate au fost alocaţi în plus 891,1 milioane lei pentru achiziţionarea de echipamente pentru mame şi copii: 300 incubatoare, 300 aparate de testare auditivă la nou-născuţi.

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat investiţii în programe de sănătate publică, echipamente pentru unităţile de urgenţă, RMN, CT-uri, screening pentru bolnavii de cancer (Banca Mondială) şi pentru proiecte cu finanţare externă nerambursabile.

  Senator PSD Roxana Natalia Paţurcă : ,, Prin proiectul de rectificare bugetară prezentat , s-au demontat toate scenariile negative prezentate de opoziție cu privire la deficitul bugetar, Guvernul demonstrând încă o dată că Programul de Guvernare al Partidului Social Democrat este cel mai performant program din 1990 până în prezent.

Principalele cifre ale proiectului de rectificare bugetară sunt:

-2.97% estimare deficit bugetar

+ 852.1 asigurarea drepturilor de pensii până la sfârșitul anului

+891.1 milioane lei – sănătate

+178.1 milioane lei – educație

+185 milioane lei – agricultură și ANSVSA

+ 1.425,9 milioane lei – administrații locale

+ 170.5 milioane lei – transporturi

+28 milioane lei – investiții prin Parteneriat Public Privat

+ 366.3 milioane lei – Ministerul de Interne

+230 milioane lei – Programul Rabla și înnoirea aparaturii electrocasnice

+250 milioane lei – scheme de ajutor de stat

+ 1800 milioane lei – credite de angajament

+278 milioane lei – investiții și achiziții ANAF

Au fost tăiate fonduri de la instituțiile la care s-a constatat că exista un grad scăzut de utilizare a sumelor pe care le aveau la dispoziție.” r1r2r3r4

1424 vizualizari in total 2 vizualizari azi


Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*