Senator Roxana Natalia Paţurcă – ,,Ceea ce s-a întâmplat la protestul de vineri seara este regretabil și nu are nimic în comun cu ideea de protest pașnic sau de democrație într-un stat de drept !”

Suntem capabili să purtăm o discuție decentă, civilizată să ne expunem punctele de vedere și să luam o decizie împreuna ? Sau în lipsa argumentelor recurgem la violență ca modalitate de comunicare ?

După violenţele de vineri seara care s-au soldat cu victime din rândul protestatarilor dar şi a forţelor de ordine,  senatorul PSD -Roxana Natalia Paţurcă, a postat pe pagina sa de facebook un mesaj prin care îndeamnă românii la unitate şi solidaritate :

,,Diferențele de opinie nu pot justifica sau susține acte de violență. Poporul român a găsit întotdeauna puterea de a trece peste momente grele, de cele mai multe ori a facut din durere ” haz de necaz ” , dar, cum ai putea din dezbinare, din ură sau din oameni răniți să poți să te gândești că poți scrie ode sau să crezi că România este țara care iţi asigură un mediu sănătos pentru noi generații???
Oare nu găsim discernământ pentru comunicare si dezbatere de idei? Avem un alt program mai bun pentru români? Dacă da, care este? Care sunt obiectivele si proiecția pe care considerați că trebuie sa le urmăm? Care sunt nominal acei lideri care ne aduc soluțiile de guvernare dorite de români??? Se pare că cei ce au votat…sunt ponegriti că au ales.
Alții care aveau treabă până acum și- au facut timp sa ne arate ce înțeleg prin democrație și prin tipul în care doresc să- și manifeste convingerile? Unde erau aceștia cand s- a votat?
Consider că în anul Centenarului, noi românii trebuie să dăm dovadă de unitate și de solidaritate pentru a putea depăși orice obstacol.
Sunt convinsă că majoritatea celor care au participat la acest protest sunt oameni de bună credință și îmi exprim regretul față de faptul că au avut de suferit din cauza unor persoane care au avut ca scop deturnarea protestului și transformarea lui într-o manifestare extremistă.
După aceste evenimente ar trebui să ne gândim foarte bine care este soluția cea mai potrivită pentru a putea depăși acest obstacol.
Suntem capabili să purtăm o discuție decentă, civilizată să ne expunem punctele de vedere și să luam o decizie împreuna ? Sau în lipsa argumentelor recurgem la violență ca modalitate de comunicare ?
În ceea ce privește forțele de ordine: cum am reacționa dacă am fi în locul lor, în mijlocul acțiunii, știind că viața ne este pusă în pericol chiar în acel moment, să iți vezi colegii umiliti și loviți, însă să aperi și să nu te abați de la fișa postului?
Pentru aceste întrebări e greu să găsești răspuns…și nu am sa-l dau eu.
 Cu toții suntem români!
Cei care susțin programul de guvernare PSD sunt tot români, sunt cei alesi din cei care au participat la vot. În acest program s au regăsit majoritatea claselor sociale și consider că fiecare promisiune a fost respectată. Prin comunicare și dialog putem să păstrăm un stat unit, o Românie puternică cu care să ne mândrim între generații, țara în care să ne regăsim ca o nație unită și peste care nu se poate trece!
Așa aș vrea să cred… Probabil ar trebui să mă aștept și eu la un dosar penal că am îndrăznit să lupt pentru ce cred!”

1107 vizualizari in total 2 vizualizari azi


Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*