Marian Dinulescu : ,,Județul Călărași, unul dintre reprezentanții regiunilor dunărene din România, va rămâne mereu deschis dialogului…”

dinul

În perioada 16 – 20 octombrie 2018, Marian DINULESCU, vicepreședinte al Consiliului Județean Călărași, precum și Gabriel RĂDULESCU și Gheorghe MATEI, consilieri județeni, au participat la lucrările Biroului Politic al Conferinței Regiunilor Maritime Periferice (CRPM) și la cea de-a 46-a Adunare Generală a CRPM, întâlnire ce s-a desfășurat în Funchal (Madeira, Portugalia).

Lucrările Comisiei Balcani-Marea Neagră au fost deschise de vicepreședintele Consiliului Județean Călărași, în calitatea sa de prim-vicepresedinte.

Județul Călărași, unul dintre reprezentanții regiunilor dunărene din România, va rămâne mereu deschis dialogului, fiind permanent interesat de intensificarea colaborării cu regiunile vecine în vederea întăririi și individualizării identității regionale europene și a dezvoltării prin aceasta a perspectivelor de dezvoltare socio-economică a comunităților„, a precizat Dinulescu.

Conferința Regiunilor Maritime Periferice (CRPM) reunește aproximativ 160 de regiuni din 25 de state din Uniunea Europeană și din alte țări.

Reprezentând aproximativ 200 de milioane de persoane, CRPM acționează în favoarea unei dezvoltări mai echilibrate a teritoriului european.
Prin Hotărârea nr. 16 din 16.03.2001 s-a aprobat aderarea Consiliului Judeţean Călăraşi la Conferinţa Regiunilor Periferice Maritime ale Europei (CRPM), acesta dobândind ulterior calitatea de membru cu drepturi depline în cadrul acestui forum organizatoric reprezentativ al regiunilor Europei.

Obiectivele CRPM sunt: promovarea politicilor de coeziune şi, în special, a cooperării transnaţionale, interregionale şi transfrontaliere, precum şi a politicilor sectoriale ce contribuie la o dezvoltare echilibrată a Europei (transport, mediu înconjurător, cercetare, agricultură, etc.).

La nivel operațional, CRPM stă la dispoziția regiunilor în vederea susținerii lor în implementarea proiectelor, coordonarea etapelor, în căutarea unui partener sau în stabilirea şi urmărirea relațiilor cu Comisia Europeană (în cazul programelor finanțate de UE).

Obiectivul Comisiei Balcani – Marea Neagră, în cadrul căreia județul Călărași are statutul de membru, este de a încuraja dialogul și cooperarea dintre sferele sub-statale ale guvernului în zona Balcanilor și a Mării Negre. Aceasta constituie un cadru instituțional durabil pentru a sprijini integrarea acestor zone și pentru a îmbunătăți relațiile cu UE în contextul extinderii. De asemenea, Comisia acționează ca o punte de legătură între programele, planurile de dezvoltare și strategiile puse în aplicare de către statele europene.

251 vizualizari in total 2 vizualizari azi


Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*