Senator PSD- Roxana Natalia Paţurcă : ,,Astăzi am votat alături de colegii mei senatori propunerea legislativă a colegului meu Sorin Vrajitoru „

vrajitoru 1

În şedinţa Camerei Deputaţilor din 14 martie 2018, deputatul PSD Călăraşi Sorin Vrăjitoru, făcea următoarea declaraţie :

 ,,Domnule preşedinte,

Doamnelor şi domnilor deputaţi,

Scriu această declaraţie politică, în câteva rânduri, cu gândul la călărăşenii care au trăit în ultimii 30 de ani, şi nu numai, între două mari combinate: Combinatul Siderurgic şi Combinatul de Celuloză şi Hârtie, aflate de o parte şi de alta a oraşului Călăraşi. Sunt unităţi industriale care au dat de lucru călărăşenilor, au ţinut economic oraşul multă vreme, dar au făcut şi mult rău, prin poluarea excesivă, aşa-numita poluare remanentă. Prinşi la mijloc între zonele industriale, oamenii au suportat poluarea şi au inhalat aer toxic zeci de ani.

De curând, de la 1 iulie 2017, a fost extinsă lista oraşelor în care locuitorii se pot pensiona mai devreme, fără a pierde bani, printr-un amendament la Legea pensiilor. Este vorba despre o completare care există deja în Legea nr. 263/2010 referitoare la cei care pot beneficia de o reducere de doi ani pentru obţinerea pensiei anticipate parţiale. Astfel, pe lângă Baia Mare, Copşa Mică, Târgu Mureş şi Zlatna, beneficiază acum de pensionare anticipată, fără a pierde drepturi băneşti, şi locuitorii din Slatina, Turnu Măgurele şi Râmnicu Vâlcea. De ce nu şi cei din Călăraşi?

Stimaţi colegi,

Călărăşenii au şi ei acest drept! Vă propun să îndreptăm inechitatea printr-un amendament la Legea pensiilor, în care să includem şi Călăraşi pe lista oraşelor unde locuitorii pot beneficia de reducerea cu doi ani a vârstei standard de pensionare, fără să fie afectaţi de penalizarea stabilită pentru pensia anticipată.

Mulţumesc.

Deputat al PSD Călăraşi, Vrăjitoru Sorin.

Această declaraţie politică, privită de mulţi cu neîncredere, s-a transformat în lege şi  a fost aprobată  în data de 29 octombrie, de Senatul României.  roxi2

Senator PSD Roxana Natalia Paţurcă : ,,Astăzi am votat alături de colegii mei senatori, Propunerea legislativă a colegului meu Sorin Vrajitoru ce are ca obiect de reglementare modificarea art 65 din Legea 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, cu modificările și completările ulterioare, urmărindu se instituirea dreptului de a beneficia de reducerea vârstei standard de pensionare cu 2 ani, fără penalizarile prevazute la art (4), și pentru persoanele care au locuit cel puțin 30 de ani în zonele afectate de poluare permanentă, corespunzătoare unei raze de 8 km în jurul localității Călărași.”

129 vizualizari in total 1 vizualizari azi


Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*