Senator PSD Roxana Natalia Paţurcă : ,,Am iubit de mică natura, cu tot ceea ce înseamnă ea pentru noi…! „

pomi1 „Plantează în România” este cel mai amplu proiect de împăduriri și plantări arbori din România cu ajutorul voluntarilor, proiectul  fiind o dovadă a interesului și a implicării societății în problemele de mediu.

Acțiunea de creare a unei perdele forestiere la Dragalina, judeţul Călărași face parte din cele 4 acțiuni organizate în judeţele Brașov,  Cluj,  Călărași de Asociaţia Creştem România Împreună.
Scopul acţiunii este acela de crea o perdea forestieră capabilă de a stopa troienirea zăpezii.

În data de 3 noiembrie 2018, voluntari de toate vârstele, au participat în satul Constantin Brâncoveanu din comuna Dragalina, la plantarea de copaci pe latura de nord a satului. Nelipsită de la asfel de acţiuni, doamna senator Roxana Natalia Paţurcă, a declarat :

,,Am iubit de mică natura, cu tot ceea ce înseamnă ea pentru noi, de la frumusețe și până la beneficiile pentru sănătate. Acum, ca senator, încerc să fac ceva pentru protejarea acesteia, îmbunătățind legislația de mediu și luptând pentru protejarea spațiilor verzi și a pădurilor.

Cu toate acestea, uneori legea nu este suficientă pentru a repara ceea ce s-a întâmplat în trecut. Uneori este necesar să participăm cât mai mulți la acțiuni de voluntariat, așa cum s-a întâmplat și astăzi în satul Constantin Brâncoveanu, comuna Dragalina, județul Călărași, acolo unde, adulți și copii, am pus cu toții umărul la o acțiune de plantare pe latura de nord a satului, acțiune ce face parte din inițiativa Rădăcini pentru 100 de Ani, la 100 de ani de la Marea Unire.

Și, pentru că astăzi evenimentul a fost unul care s-a bucurat de succes, va urma și etapa a II-a a acestei acțiuni, la jumătatea lunii noiembrie.

La sfârșitul acțiunii, organizatorii ne-au făcut o surpriză și au organizat un concurs de șah. Acum, la final, putem spune că am avut cu toții o experiență extrem de frumoasă.

Felicitări organizatorilor, felicitări domnului primar Gabriel Stanciu, felicitări tuturor voluntarilor care au participat!”

 

pomi2pomi3

397 vizualizari in total 1 vizualizari azi


Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*