Viorel Ivanciu : ,,Obiectivul meu, în calitate de lider este să contribui la fortificarea echipei !

IV

  Viorel Ivanciu, viceprimar al municipiului Călăraşi şi preşedinte al organizaţiei municipale PNL Călăraşi a avut astăzi o întâlnire informală cu reprezentanţii publicatiilor din Călăraşi. O întâlnire atipică, într-o locaţie atipică. Unii au confundat această locaţie cu cârciuma de la Ivăneşti unde erau ei invitaţi pe vremuri când Vasile nu era preşedinte la CJ Călăraşi. Prima dovadă de maturitate politică a lui Viorel Ivanciu a fost faptul că, a invitat la această întâlnire, toţi reprezentanţii presei, mai noi sau mai vechi, mai vizibili sau mai puţin vizibili, care l-au criticat sau nu de-a lungul timpului, pentru ai consulta şi a cere soluţii pentru rezolvarea problemelor cu care se confruntă comunitatea locală. În calitate de preşedinte al organizaţiei municipale PNL Călăraşi, funcţie politică, şi+a declarat public, loialitatea şi disponibilitatea de a face echipă cu colegii, dincolo de orgolii şi interese.

 Viorel Ivanciu : ,,  În situația actuală, consider că interesele partidului sunt mai importante decât cele personale şi atunci obiectivul meu, în calitate de lider al organizaţiei municipale Călăraşi, cea mai mare din judeţ, este să contribui la fortificarea echipei Partidului Naţional Liberal pentru a câştiga bătăliile electorale care se profilează încă din acest an şi mă refer la alegerile europarlamentare din mai, respectiv prezidenţiale din noiembrie. Am fost, sunt şi voi rămâne în echipa care s-a dovedit de atâtea ori câştigătoare a PNL Călăraşi. Voi fi alături de primarul, Daniel Drăgulin, aşa cum din 2012 formăm o echipă dar şi de toţi ceilalţi liberali care-şi doresc ca PNL să rămână prima forţă politică din municipiu şi din judeţ.

                Dacă Daniel Drăgulin , primarul în funcție și președintele organizație județene  PNL Călărași  dorește să continue parcursul politic și va candida pentru un nou mandat îl voi urma și  îl  voi sprijini necondiționat.

Dacă  nu   v-a  candida,  cu siguranță voi   face pasul în față solicitând cetățenilor călărășeni  încrederea și sprijinul dumnealor.”

Viorel Ivanciu are 5 priorități majore:

  1. Creșterea calității serviciilor municipale în condițiile creșterii transparenței consumului   de resurse publice

Un management transparent al resurselor publice la nivelul decidenților locali (de multe ori un cost ridicat pentru un serviciu se justifică prin calitate sporită/investiții consistente și vizibile) dar și un comportament civic corespunzător în comunitatea noastră va duce fără doar și poate la  creșterea calității serviciilor municipale.

  1. 2. Imbunătățirea disciplinei si respectării legii cu privire la utilizarea domeniului public ,disciplina urbanistică și disciplina în constructii –vom continua acțiunile începute,vom explica mai bine și vom întări parteneriatul cu cetățenii pentru un oraș mai frumos și funcțional.
  2. Introducere tehnologiilor inteligente în administrarea și managementul politicilor publice și serviciilor municipale. Nimic nu este posibil în viitor dacă comunitatea  noastră nu va introduce și utiliza tehnologiile inteligente  în toate domeniile. De aceea voi pleda de fiecare dată pentru introducerea și utilizare tehnologiilor digitale în administrația locală, în managementul serviciilor municipale ca bază pentru creșterea eficienței și  îmbunătățirea continuă a calității lor.
  3. Imi reafirm dorința de a angaja politici mai deschise, mai responsabile și mai eficiente, de a promova transparenta instituționala și decizională, de a încuraja participarea civică la viața publică și folosirea noilor tehnologii în administrație. Demersurile sunt menite să îmbunătățească încrederea cetățenilor, mediului de afaceri și societății civile în autoritățile publice locale.

Asta înseamnă parteneriat public-privat .

 Parteneriatul public-privat reprezintă o modalitate relativ nouă a gestiunii delegate a serviciilor publice.

Conceptul de parteneriat public-privat exprimă o modalitate de cooperare între o autoritate publică şi sectorul privat, respectiv organizaţii neguvernamentale, asociaţii ale oamenilor de afaceri ori companii, pentru realizarea unui proiect care produce efecte pozitive pe piaţa forţei de muncă şi dezvoltarea locală. Deci problemele majore de interes comunitar pot fi abordate eficient în cadrul creat de parteneriatul public-privat.

Avantajele parteneriatului public-privat:

  1. posibilitatea optimizării calităţii serviciilor publice, prin aporturile partenerilor privaţi care vin cu soluţii noi la preţuri scăzute;
  2. b) degrevarea bugetelor publice de unele cheltuieli induse de asigurarea unor servicii, prin transferul acestora către zona privată, unde există soluţii inovatoare; c) compensarea lipsei de strategie şi inovaţie specifică sectorului public; d) crearea unor oportunităţi de afaceri pentru sectorul privat.
  3. Vreau ca lucrurile să se miște în interesul comunității. Acțiunile mele nu au ca finalitate votul sau funcția , au ca obiectiv să facem ca lucrurile să se miște .

Toate acestea pot fi posibile  doar printr-un efort al tuturor călărășenilor într-un parteneriat continuu.”

 

697 vizualizari in total 1 vizualizari azi


Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*