5.960 de călărășeni aflați în situații financiare precare primesc tichete pentru mese calde

tichete
   5.960 de călărășeni aflați în situații financiare precare primesc tichete pentru mese calde
↗️Guvernul PNL, prin Ministerul Fondurilor Europene, a început distribuția, cu sprijinul Prefecturilor, a tichetelor sociale pentru mese calde, destinate persoanelor aflate în situații financiare precare.
✔️Prin Ordonanța de Urgență nr. 115/2020 a Guvernului României, a fost instituită Schema națională de sprijin pentru persoanele vârstnice și pentru persoanele fără adăpost, prin acordarea de tichete sociale pe suport electronic pentru mese calde, componentă a Programului Operațional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate 2014 – 2020, finanțat din Fondul de ajutor european destinat celor mai defavorizate persoane.
✔️Beneficiază de aceste tichete sociale persoanele cu vârstă de peste 75 ani și cu venituri de sub 800 de lei și persoanele sau familiile fără adăpost, precum și familiile cu copii care nu au domiciliu stabil, mai ales cele monoparentale.
✔️La nivel național, sunt 278.221 tichete emise, iar la nivelul județului Călărași 5.960.
Conform legii, după campania electorală cardurile sunt alimentate cu câte 720 de lei aferenți lunilor septembrie, octombrie, noiembrie și decembrie. Ulterior, beneficiarii vor încasa 180 lei/lună.
🇪🇺În total, Ministerul Fondurilor Europene a alocat acestui demers #POAD suma de 156 milioane euro.
Acestei sume i se adaugă distribuția din lunile iunie și iulie 2020 a celor 1.188.7852 pachete cu alimente și același număr de pachete cu produse de igienă în valoare de 45 de milioane de euro.
1541 vizualizari in total 2 vizualizari azi

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*