Un medic din Călăraşi anunţă pe facebook că va scoate din lista sa persoanele care refuză vacccinarea

 

Un medic de familie din județul Călărași anunță, într-o postare pe Facebook, că va scoate din lista sa persoanele care refuză vacccinarea, invocând un articol de lege care arată că asigurații au obligația să respecte cu strictețe tratamentul și indicațiile medicului, potrivit Mediafax.

,,Asiguratii, conform art 231, alin e), din Legea 95/2006, au obligatia „să respecte cu strictețe tratamentul și indicațiile medicului”. Conform acestui acrticol de lege, ANUNT PUBLIC de acum ca TOATE PERSOANELE INSCRISE LA MINE CARE REFUZA VACCINAREA ANTI-COVID 19, VOR FI SCOASE DE PE LISTA MEA DE MEDIC DE FAMILIE.

Este de neacceptat sa continui colaborarea cu pacientii care nu cred in recomandarile pe care le fac. Persoanele care refuza vaccinarea, dreptul lor, fac dovada ca nu au incredere in mine, in ceea ce spun, in ceea ce le recomand sa faca. In cei 33 de ani de practica am vaccinat mii de persoane, am facut zeci de mii de inoculari si nu am avut reactii adverse decat foarte putine si minore. Cred in vaccinuri, chiar si in cele nou aparute sau schimbate in acesti ani. Vaccinarea a reprezentat pentru mine partea cea mai importanta a activitatii de preventie. In toti acesti ani am avut o singura persoana care a refuzat vaccinarea celui de-al doilea copil si i-am cerut sa-i ia fisa si sa se mute la alt medic. Ceea ce a si facut.”, a postat medicul Cătălin Petrencic.

Conform paginii de Facebook, medicul Cătălin Petrencic este din Pitești și trăiește în comuna Mânăstirea din jud. Călărași.

Acesta a declarat la Digi24 că el și asistentul său lucrează într-un cabinet de la țară și au făcut dovada că au încredere deplină în acest vaccin.

Cei mai mulți vor să se vaccineze, dar am și pacienți care refuză vaccinarea. Pentru că se apropie etapa a doua de vaccinare și pentru că am mulți pacienți cronici peste 65 de ani, am început pe cei care s-au prezentat la cabinet să-i întreb cum vor proceda, dacă se vor vaccina sau nu. Vineri am avut 19 persoane, 10 au spus da, 2 nu și 7 că se mai gândesc. Astăzi am avut o discuție mai aprinsă cu o pacientă cronică, cu mai multe boli, care mi-a spus clar că ea nu se vaccinează.

De aici mi-a venit această idee, mi se pare anormal ca un pacient înscris la mine cu asemenea comorbitități să aibă asemenea reacție. Până acum venea, lua rețeta, o consultam, urma indicațiile și acum spune nu la o întrebare, știind că eu m-am vaccinat în urmă cu o săptămână”, a explicat doctorul.

sursa foto: facebook medic2

9 comentarii

  1. Pentru doctori ca astia ni-se ipresc noua bani la sanatate!
    Rusine, rusine , rusine! Se plang de salarii si vor si bani pe adeverinte , bani bonus pe consult si greselile cand dau acelasi tratament cu substanta activa sub trei denumire , pe acelea nu le mai vede.
    Obligam oameni, ia sa nu mai platim bani la sanatate pentru oameni ca asta ! Oare a uitat ca lucreaza cu omul si e intr-un regim democratic , asta se crede veterinar!

  2. Ba esti nebun! Du-te la balamuc si lasă-mă de meseria asta ca u e pentru tine. Te crezi Dumnezeu acum. Ar trebui sesizat Colegiul Medicilor fata de atitudinea nebunului asta.

  3. Ba esti nebun! Du-te la balamuc si lasă-te de meseria asta ca nu e pentru tine. Te crezi Dumnezeu acum. Ar trebui sesizat Colegiul Medicilor fata de atitudinea nebunului asta.

  4. Ar trebui să plece toți pacientii de la acest medic, cu idei comuniste. Ați rămas cu ideea că medicul e dumnezeu. În Câmpulung Muscel, și Pitești mor oamenii din cauza unor medici care nu își fac datoria, decât cu stimulente

  5. Pei el ce încredere inspira a făcut și el vaccinul de este așa de sigur Ca virusul nu pleacă de la el ca nu înțeleg ??Are pretenții obligatorii ca cei care ii consulta sa facă vaccinul și el defapt nu are vaccin făcut???Pei mai nene vaccineazate tu primul și fi tu sigur pe tine ca numai te îmbolnăvești și lasă amărâții de oameni sa ia hotărâri singuri satano!!????

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*