Inspectia Muncii a aplicat amenzi de peste 311.000 de euro într-o săptămână

Inspecţia Muncii a desfăşurat, în perioada 15.02 – 19.02.2016, acţiuni de control în urma cărora s-au aplicat amenzi în valoare totală de 311.795 de euro, adică 1.371.900 de lei. Au fost depistate 150 de persoane care lucrau la negru. Dintre acestea 66 erau din judetul Arad.

Înitm domeniul relaţiilor de muncă, la nivel national s-au aplicat amenzi în valoare de 898.900 de lei din care 620.000 de lei pentru muncă la negru. Pentru primirea la muncă a mai mult de cinci persoane fără contracte individuale de muncă, inspectorii de muncă au făcut 4 propuneri de cercetare penală. Au fost sanctionati 394 de angajatori.

În aceeaşi perioadă, în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă s-au aplicat amenzi în valoare de 473.000 de lei. Angajatorii au comunicat către inspectoratele teritoriale de muncă 34 de evenimente care, în urma cercetărilor efectuate de inspectorii de muncă, vor fi încadrate sau nu ca fiind accidente de muncă. Dintre acestea 15 au fost în Bucuresti. S-au dispus două sistări de activitate si 7 opriri de echipamente pentru evitarea unor eventuale accidentări. Au fost sanctionati 963 de angajatori în domeniu.

”Se apropie primăvara, activitatea din domeniul constructiilor va creste, putem spune ca va înflori de-a dreptul. Prin urmare, atentionăm angajatorii din domeniu să intre în legalitate, să evalueze riscurile de la locurile de muncă, în special pe noile santiere. Legea securitătii si sănătătii în muncă nu este optiune ci obligatie, evenimentele care se produc din ignorantă sau neglijentă au uneori consecinte ireparabile. Ne dorim un început de sezon sigur si sănătos pentru lucrători.” – Dantes Nicolae BRATU, inspector general de stat.

Serviciul Comunicare

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*