Chirnogi/ Operaţiunile cu substanţe şi deşeuri periculoase, verificate de poliţişti

toxic

  Poliţiştii specializaţi în arme, explozivi şi substanţe periculoase au întocmit dosar penal unui bărbat din Chirnogi, în urma desfăşurării unei acţiuni pe linia prevenirii şi verificarii operaţiunilor cu substanţe şi deşeuri periculoase.

  În ziua de 16 august 2016 poliţiştii au executat o acţiune pentru prevenirea, identificarea şi sancţionarea faptelor de natură penală sau constavenţională la regimul substanţelor şi deşeurilor periculoase.

  Echipele de control au efectuat verificări la agenţii economici care deţin, produc sau efectuează operaţiuni cu substanţe şi deşeuri chimice periculoase.

   A fost identificată o societate comercială din judeţul Călăraşi care deţinea în depozit 930 litri produs pentru protecția plantelor cu termenul de valabilitate expirat, acesta devenind deșeu periculos.

  Substanțele identificate au o valoare aproximativă de 28.000 lei.

  Întreaga cantitate de deşeuri depistată de poliţişti urmează a fi neutralizată printr-o firmă specializată.

   Pe numele directorul societăţii poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de neluarea măsurilor de eliminare totală a substanţelor şi preparatelor periculoase, care au devenit deşeuri.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*