Dor Mărunt/ Evaziune fiscală în domeniul panificaţiei

iStock_000058996740_Small

  Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, au organizat o acţiune pe raza comunei Dor Mărunt, judeţul Călăraşi, pentru combaterea evaziunii fiscale. Peste 9000 kg făină au fost indisponibilizate de poliţişti.

   În ziua de 25 august a.c.poliţiştii au desfășurat o acțiune în domeniul agroalimentar, respectiv verificarea activității de morărit, panificație, producerea de pâine și produse de patiserie.

   Astfel, la o societate comercială controlată, în urma inventarierii stocului a fost identificată o cantitate în plus de 9000 kg făină de grâu pentru care nu au putut fi prezentate documente de proveniență.

  De asemenea, societatea ar fi prestat servicii de măcinare cereale, fără ca operaţiunile să fie evidenţiate în documentele contabile ale societății.

   Poliţiştii au demarat cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de evaziune fiscală. Totodată, cantitatea de 9000 kg făină de grâu în valoare de peste 10.000 lei a fost indisponibilizată în vederea cercetărilor.

  Tot în cadrul aceleiași acțiuni, a fost identificată o societate comercială care prezenta deficienţe privind activitatea de comerț și producție, în acest sens fiind aplicată o sancţiune contravențională în valoare de 20.000 lei conform prevederilor Legii 12/1990 republicată.

  Comunicat de presă

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*