Dr. FLORIN GRAMA : ..Cel mai important factor de risc in CANCERUL DE COLON este alimentatia”

Cel mai important factor de risc in CANCERUL DE COLON este alimentatia.
Ne explica de ce Dr. FLORIN GRAMA, Medic primar chirurgie generala: „De multe ori vorbim despre un cumul de factori care conduc la aparitia bolii. Dar intradevar, cel mai important dintre factorii de risc este alimentatia, mai exact obiceiurile alimentare nocive. Iar aici ma refer la consumul exagerat de carne rosie, carne procesata (tot ce se vinde in magazine sub numele generic de semipreparate si mezeluri), mancaruri gatite prin preparare la temperature inalte: prajire, la gratar, afumare (moduri de preparare extrem de nocive pentru organismal uman, deoarece se produc carcinogeni substante care favorizeaza aparitia cancerului). Tot in categoria obiceiurilor alimentare nocive as include si consumul scazut de fibre alimentare, adica fructe si legume, hrana tip fast food (plina de sosuri, maioneze si alte grasimi saturate), consumul de bauturi carbogazoaze etc. Fumatul a devenit si el un factor de risc extrem de important in aparitia cancerului de colon. Consumul de alcool la fel.. Multi factori nocivi concura la aparitia acestui tip de cancer, iar lista lor se largeste de la un an la altul, pe masura ce apar noi studii stiintifice, efectuate pe loturi largi de pacienti, in tarile cu programe de cercetare dezvoltate.”grama

401 vizualizari in total 1 vizualizari azi


Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*