Căscioarele – reţinuţi de poliţişti pentru sustragerea de bunuri din locuinţe.

Căscioarele – reţinuţi de poliţişti pentru sustragerea de bunuri din locuinţefitos

   Poliţiştii Secţiei 2 Poliţie Rurală Olteniţa au documentat activitatea infracţională a trei persoane din comuna Căsciorele, judeţul Călăraşi, bănuite de furt din locuinţe.

   În urma cercetărilor efectuate, au fost identificaţi G. Dorin, de 26 ani, G. Alexandru, de 21 ani, și C. Ionela, de 25 ani, care ar fi sustras unelte electrice şi diverse bunuri de uz casnic din două locuinţe de pe raza comunei Căscioarele, fapte comise în perioada decembrie 2015 – ianuarie 2016.

   În timpul percheziţiei domiciliare efectuate, poliţiştii au identificat la locuinţa uneia dintre persoanele bănuite bunuri sustrase, fiind recuperat peste 80% din prejudiciul produs.

   La data de 09 mai 2016, a fost dispusă măsura reţinerii lui G. Dorin și G. Alexandru, persoanele fiind depuse în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv Călăraşi.

   Poliţiştii îi sfătuiesc pe proprietarii de imobile să ia măsuri de asigurare a bunurilor păstrase în case, mai ales dacă nu locuiesc permanent acolo şi să nu lase neasigurate obiecte de valoare!

   Pentru perioadele în care lipsiţi de acasă, stabiliţi un sistem de supraveghere reciprocă a gospodăriei cu vecinii sau alte persoane de încredere, care pot sesiza imediat orice tentativă de efracţie!

   Mandat, pus în executare de poliţişti / Bărbat, trimis în penitenciar

   La data de 09 mai 2016, poliţişti de investigaţii criminale şi de ordine publică, sprijiniţi de cei pentru acţiuni speciale au prins pe raza municipiului Călăraşi pe un bărbat de 26 ani, urmărit naţional.

   Judecătoria Călăraşi a emis pe numele său un mandat de executare a pedepsei de 2 ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de distrugere.

   Bărbatul a fost depus în Penitenciarul Slobozia pentru executarea pedepsei.

   Substanţe chimice expirate, devenite deşeuri, retrase de poliţişti

   Poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi, Substanţe Periculoase Călăraşi au efectuat, la data de 09 mai 2016, o acţiune de prevenire şi combatere a neregulilor la regimul substanţelor periculoase, în timpul căreia au retras deşeuri periculoase în valoare de 20.000 lei, au aplicat două sancţiuni contravenţionale şi au constatat o infracţiune de neluarea măsurilor de eliminare totală a substanţelor şi preparatelor periculoase, care au devenit deşeuri.

   Administratorul unei societăţi comerciale din comuna Chiselet, judeţul Călăraşi, a fost sancţionat cotravenţional cu amendă în valoare de 2000 lei întrucât deţinea în depozitul unităţii economice peste 200 litri de substanţe chimice periculoase (erbicide, fungicide, insecticide, îngrăşăminte), cu termenul de valabilitate expirat, în valoare de aproximativ 20.000 lei.

   Cercetările au fost demarate pentru comiterea infracţiunii de neluarea măsurilor de eliminare totală a substanţelor şi preparatelor periculoase, care au devenit deşeuri.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*