Se va FUMA în barurile din România! Legea a fost schimbată în comisiile din Parlament!

În lună martie a acestui an deputatul Daniel Fenechiu a demarat procedurile de modifcare a legii fumatului. Ieri, comisiile reunite de sănătate și economică ale Senatului au probat următoarele amendamente propuse de Daniel Fenechiu la Legea 15/2016.

1) Spațiu public închis este spațiul încadrat de pereți de jur împrejur. (sursă: evz.ro)
2) Se va putea fuma în spațiile separate, complet izolate și inscripționate special pentru această destinație, precum și pe terase exterioare amenajate în acest scop.lege-fumatori-1

 

Astfel, spaţiu închis este cel care e înconjurat de patru pereţi. De asemenea, vor putea fi făcute spatii închise speciale pentru fumat în interiorul restaurantelor şi instituţiilor.
Asta înseamnă că se va fuma în baruri iar patronii vor face câte camere de fumat vor dori deoarece legea nu spune că trebuie să se facă doar una. O singură cameră va fi făcută pentru nefumători, ca înainte, motivându-se economic: sunt mai mulți fumători decât nefumători în baruri!
“Dacă Legea 15/2016 s-ar fi limitat la instituirea regulilor fireşti de protecţie a nefumătorilor şi instituirea unor măsuri civilizate de prevenire şi combatere a efectelor fumatului şi nu s-ar fi transformat într-o veritabilă prigoană a fumătorilor, cu siguranţă, reglementarea şi-ar fi atins scopul şi nu ar fi generat atâta adversitate.
Însă, din raţiuni pe care nu am reuşit să le înţelegem, iniţiatorii amendamentelor care au schimbat formă aprobată în Senat au uitat, se pare, scopul reglementării şi au transformat-o într-o prigoană a fumătorilor.
A fost inventată o definiţie care încalcă logică formală- “spaţiul public închis” – şi s-a optat pentru o reglementare care, de departe, este ceea mai excesivă din Europa” spune deputatul Daniel Fenechiu.
După ce va trece de comisii Legea va fi supusă votului în Parlament.

sursa: internet-bun.info

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*