Inspectia Muncii a aplicat amenzi de 415.777 de euro în cinci zile

  Inspecţia Muncii a desfăşurat, în perioada 30.05 – 03.06.2016, acţiuni de control în urma cărora s-au aplicat amenzi în valoare totală de 415.777 de euro, adică 1.871.000 de lei. Au fost depistate 210 persoane care lucrau la negru. Dintre acestea 70 erau din judetul Constanta. Pentru că lucrau la negru au fost sanctionate alte 38 de persoane, din care 31 erau din judetul Bihor.

aaaaaaaa

  În domeniul relaţiilor de muncă, la nivel national s-au aplicat amenzi în valoare de 1.415.500 de lei din care 960.000 de lei pentru muncă la negru. Pentru primirea la muncă a mai mult de cinci persoane fără contracte individuale de muncă, inspectorii de muncă au făcut 8 propuneri de cercetare penală. Au fost sanctionati 396 de angajatori.

  În aceeaşi perioadă, în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă s-au aplicat amenzi în valoare de 455.500 de lei. Angajatorii au comunicat către inspectoratele teritoriale de muncă 68 de evenimente care, în urma cercetărilor efectuate de inspectorii de muncă, vor fi încadrate sau nu ca fiind accidente de muncă. Au fost sanctionati 607 angajatori în domeniu.

  ”Implicarea Inspectiei Muncii prin campanii de control si constientizare a angajatorilor este în plină derulare. Verificăm la nivel national modul în care se respectă prevederile legale din domeniul securitătii şi sănătătii în muncă în unitătile cu locuri de muncă verzi,recuperare – reciclare deseuri, producere energie electrică din surse regenerabile. Scopul nostru este să crestem gradul de constientizare a angajatorilor si angajatilor din domeniul productiei energiei electrice verzi în ceea ce priveste necesitatea respectării cerintelor minime de securitate si sănătate în muncă si să asigurăm locuri de muncă sigure si sănătoase. În prima etapă a campaniei am informat partenerii sociali cu privire la prevederile legale si am venit cu exemple de accidente de muncă ce au avut loc în timpul activitătilor de colectare, tratare, transport si compactare deseuri. Recunoastem nevoia de a avea o energie verde si activităsi economice în armonie cu mediul dar fiecare loc de muncă din acest sector se impune a fi sigur, sănătos pentru lucrător si angajatorii sunt obligati să respecte legea.” Dantes Nicolae BRATU, inspector general de stat.

I.T.M. CĂLĂRAŞI

  In saptamana 30.05 – 03.06.2016, ITM Calarasi a efectuat controale in urmatoarele domenii de activitate: panificatie, confectii, comert, constructii, agricultura, industria alimentara.

  Rezultatul controalelor:

  • relatii de munca– s-au efectuat 24 controale, au fost sanctionati 2 angajatori, s-au dispus 40 de masuri.

  • securitate si sanatate in munca – s-au efectuat 7controale, 1 angajator a fost sanctionat ,s-au aplicat 5 avertismente.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*