Inspectia Muncii |Comunicat de presă|


Inspectia Muncii a aplicat,  în cinci zile, amenzi în valoare de 1.850.900 lei si a început o actiune de control împreună cu ANAF, în baza unui plan comundescărcare

Inspecţia Muncii a desfăşurat, în perioada 6 – 10 iunie 2016, acţiuni de control în urma cărora s-au aplicat amenzi în valoare totală de 1.850.900 lei, adică 411.311 euro. Au fost depistate 166 persoane care lucrau la negru. Dintre acestea 54 erau din Arges iar 24 din judetul Sibiu.

În domeniul relaţiilor de muncă, la nivel national s-au aplicat amenzi în valoare de 1.449.900 de lei din care 970.000 de lei pentru muncă la negru. Pentru primirea la muncă a mai mult de cinci persoane fără contracte individuale de muncă, inspectorii de muncă au făcut 6 propuneri de cercetare penală. Au fost sanctionati 422 de angajatori.

În aceeaşi perioadă, în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă s-au aplicat amenzi în valoare de 401.000 de lei. Angajatorii au comunicat către inspectoratele teritoriale de muncă 79 de evenimente care, în urma cercetărilor efectuate de inspectorii de muncă, vor fi încadrate sau nu ca fiind accidente de muncă. Au fost sanctionati 812 angajatori în domeniu.

Inspectia Muncii lansează împreună cu ANAF operatiunea Cronos”

Începând de astăzi, inspectorii de muncă din Inspectia Muncii împreună cu cei antifraudă din cadrul ANAF vor fi implicati, până în data de 23 septembrie 2016, în operatiunea ”Cronos” – o amplă actiune la nivel national care are ca scop prevenirea si combaterea muncii la negru si a celei subdeclarate.

” Operatiunea ”Cronos” va viza, în special, firmele care activează în domenii precum confectii, constructii, pază si protectie, curătenie, alimentatie publică, silvicultură, transport, comert, arhivare si depozitări. Le-am ales pe acestea pentru că aici întâlnim cele mai frecvente cazuri de muncă la negru si la gri. Concret, vom concentra activitatea de control operativ pe informarea lucrătorilor si angajatorilor cu privire la riscurile la care se expun si la obligatiile legale pe care le au, dar vom insista si asupra răspunderii contraventionale si penale pentru utilizarea fortei de muncă fără forme legale ori subdeclararea nivelului real de salarizare.” – a declarat Dantes Nicolae BRATU, inspector general de stat.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*