ATENTIE! ANSAMBLUL FOLCLORIC “BĂRĂGANUL” PREGĂTEȘTE SURPRIZE MARI!

cover

  După o lungă perioadă în care au lucrat intens cu ușile închise, a venit momentul ca Ansamblul Folcloric „Bărăganul” să împărtășească cu noi, motivele pentru care nu au mai vrut să fie nici un moment în lumina reflectoarelor și de ce nu au mai vrut să ne dea detalii legate despre activitatea lor.

  Ei bine, după cum ne-am obișnuit, în fiecare vară, avem la Călărași cel mai spectaculos festival de folclor, Festivalul Internațional de Folclor „Hora Mare”, una dintre cele mai importante manifestări culturale din Bărăgan, unde muzica, dansul şi tradiţiile populare sunt la putere timp de cel puțin patru zile. Organizatorul festivalului este Consiliul Județean Călărași, prin Centrul Cultural Județean. Obiectivul principal al acestei instituții este sporirea dimensiunii interculturale, prin participarea unor ansambluri de muzică şi dans tradiţional care promovează folclorul specific al zonei de provenienţă.

  Având în vedere că Centrul Cultural Județean Călărași are ca specific promovarea şi conservarea valorilor din Judeţul Călăraşi, anul acesta membrii Ansamblului Folcloric „Bărăganul”, vor prezenta pe scena festivalului dansuri inedite, pe care nu le-ați mai văzut niciodată în repertoriul lor. Îmbrăcați în costume inedite și spectaculoase, dansatorii Centrului Cultural Județean Călărași vă vor impresiona cu un spectacol pe care nu l-ați mai văzut niciodată la Călărași.

  După o bună colaborare cu marele instructor Marin Barbu, vestitul nea Mărin și mai ales că începând din anul 2016, Ansamblul Folcloric „Bărăganul” este și afiliat CIOFF vă vor convinge ce mari realizări au dobândit prin muncă.

  Prin autenticitatea lucrurilor pe care le prezintă în spectacolele sale, diversitatea acestora și abordarea cu profesionalism a lucrurilor, ansamblul a devenit unul dintre promotorii cei mai autorizați ai folclorului din Muntenia. Prin această afiliere pretențiile au crescut, membrii ansamblului fiind din ce în ce mai motivați să facă performanță, să facă cunoscute tradiția populară românească, prin frumusețea dansurilor și a porturilor populare, peste hotare.

  Așa că, vă așteptăm anul acesta la festival, să vă bucurați de parada costumelor populare și de frumusețea costumelor populare naționale și internaționale.

  Cristina Boboc

1 comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*