Reținuți în urma perchezițiilor efectuate ieri

catuse-maini-pantalon-arest

  16 persoane au fost reţinute și față de o persoană a fost dispus controlul judiciar, în urma a 19 percheziţii efectuate ieri, de polițiștii din Călăraşi, în cadrul unui dosar penal în care se cercetează furtul a 20 de tone de furaje concentrate. Acțiunea a beneficiat de sprijinul Direcției Operațiuni Speciale a Poliției Române.

  La data de 12 iulie a.c., poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călăraşi au efectuat 19 percheziţii, în localităţile Unirea, Modelu şi Călăraşi, la 18 persoane bănuite de comiterea infracţiunilor de constituire de grup infracţional organizat, furt calificat, complicitate la furt calificat, dare şi luare de mită.

  La sediul poliţiei au fost aduse 17 persoane, pentru audieri, iar în urma administrării probatoriului, 16 persoane au fost reținute. Faţă de o persoană s-a dispus măsura controlului judiciar, iar o persoană se sustrage cerecetărilor.

  Reamintim că în perioada februarie – mai 2016, persoanele bănuite, cu complicitatea unor agenţi de pază, ar fi săvârşit mai multe infracţiuni de furt dintr-o societate comercială, care are ca profil creşterea şi îngrăşarea animalelor.

  Prejudiciul estimat este constituit de contravaloarea a aproximativ 20 de tone de furaje concentrate sustrase.

  Percheziţiile s-au desfăşurat într-un dosar penal al Parchetului de pe lângă Tribunalul Călăraşi în care poliţiştii au fost delegaţi să desfăşoare activităţile dispuse.

  Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*