Hai să jucăm “Hora Mare”!

DSC_2323

  După cum bine știți, Călărașiul are cel mai frumos și deosebit festival internațional de folclor din Bărăgan!

  În fiecare an Consiliul Județean Călărași, prin Centrul Cultural Județean Călărași, v-a obișnuit cu cel mai interesant spectacol folcloric și cea mai lungă paradă a porturilor populare, ce anunță întregul oraș de începerea festivalului.

  Anul acesta, la Festivalul Internațional de Folclor Hora Mare”, ce va avea loc în perioada 12 – 15 august, vor fi prezente la Călărași aproximativ 11 țări de pe aproape toate continentele lumii. Varietatea dansurilor populare, specifice țărilor prezente luna viitoare la Călărași, vă vor convinge de faptul că dansurile populare îşi au explicaţia nu numai în dansurile de toate zilele a poporului său, în legătură cu muncile din cuprinsul anului, ci în ele se reflectă din plin influenţa peisajului în mijlocul căruia iau naştere.

  Pe lângă țările pe care le vom avea drept oaspeți, la Călărași, vor urca pe scena festivalului și alte ansambluri folclorice specifice comunelor din județul Călărași. Copiii entuziasmați sunt pregătiți să vă încânte cu rezultatele muncii lor de peste an.

  Ansamblul Centrului Cultural Județean Călărași, Ansamblul Folcloric Bărăganul va deschide și va închide festivalul, anul acesta, cu o coregrafie semnată de coregraful Aurel Mailat și cu o prestație de excepție! Prezența ansamblului pe scena festivalului va întări faptul că varietatea dansurilor româneşti este foarte nuanţată. Atât de nuanțată încât repertoriul lor diferă de la sat la sat. În cuprinsul aceleaşi regiuni, întâlnim multe dansuri sub nenumărate variante, iar aceeaşi denumire o găsim pentru diferite dansuri răspândite pe întinderea unui spaţiu foarte întins.

  Așadar, dragi călărășeni, vă așteptăm cu mare drag!

  Cristina Boboc

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*