Bătaie de joc pe bani publici sau prostie?

  Grădinița ”Voinicel” din municipiul Călărași este una dintre cele mai moderne și utilate grădinițe. Aceasta este condusă cu o mână de fier, de director Voicu Aurelia (atitudinea ei față de angajați o vom prezenta într-un alt articol). Aceasta a considerat că trebuie să conducă, singura grădiniță din județ dotată cu rulouri exterioare din aluminiu la ferestre. Până aici nimic anormal, numai că am fost curioși să facem un studiu de piață la firmele din Călărași furnizoare de rulouri exterioare, chiar și la firma care a executat lucrarea. Din datele transmise de doamna Voicu Aurelia rezultă, că pentru achiziționarea și montajul a 18 bucăți rulouri exterioare, cu dimensiunile 1500×1500, grădinița a plătit suma de 48 411 lei. La un calcul simplu reiese suma de 2689,5 lei/bucată. Din cercetările noastre un produs similar, pe piață, costă 1800 lei/ bucată (cel mai mare preț ofertat fiind oferit chiar de firma care a executat lucrările).

                                                                                                           OFERTĂ

Capturennnnnnnnmmmmmvgbhnm

mkkkkllllllllttttttttttttt

  Deoarece criteriul de atribuire al lucrărilor a fost încredințarea directă există un mare semn de întrebare referitor la modul în care s-a calculat costul lucrării.

  Un alt semn de întrebare este la contractarea serviciilor de catering. În 2014 valoarea contractului era de 98 532 lei, în 2015 de 97 435 lei și în 2016 de 45 090 lei.

  Nu credem că numărul copiilor înscriși la Grădinița Voinicel s-a înjumătățit în anul 2016, astfel încât valoarea contractului să se înjumătățească.

3 comentarii

  1. Poate ii trebuie si doamnei niste rulouri acasa deoarece stiu sigur ca ii plac treburile astea sunt mult mai multe dedesupturi care nu se stiu in aceea gradinita .

  2. Am avut copilul înscris la aceasta grădiniță și a trebuit sa îl mut deoarece mancare de acolo este jalnica ptr copii și comportamentul doamnei la fel

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*