PROIECTUL EDUARD- ZIUA EUROPEANĂ FĂRĂ NICIUN ACCIDENT RUTIER MORTAL

PROIECTUL EDUARD- ZIUA EUROPEANĂ FĂRĂ NICIUN ACCIDENT RUTIER MORTAL

În cadrul Conferinţei Organizaţiei Poliţiilor Rutiere din Europa-TISPOL, desfăşurată la Dublin, a fost lansat Proiectul EDWARD destinat conştientitării tuturor categoriilor de participanţi la traficul rutier cu privire la riscurile la care se expun în situaţia în care nu respectă normele rutiere.

Proiectul numit „EDWARD – The European Day Without A Road Death” îşi propune ca ziua de 21 septembrie a.c. să devină Ziua europeană fără niciun accident rutier mortal.

Conştientizarea tuturor categoriilor de participanţi la traficul rutier cu privire la riscurile la care se expun în situaţia în care nu respectă normele rutiere, în scopul adoptării de către aceştia a unei conduite responsabile atunci când se deplasează pe drumurile publice, este unul din obiectivele proiectului.

Proiectul va fi susţinut atât la nivel naţional în cadrul Campaniei naţionale de educaţie rutieră „Alege Viaţa!” şi poate viza aspecte precum combaterea excesului de viteză, conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice sau neportul centurii de siguranţă.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*