ACȚIUNI ALE POLIȚIȘTILOR, PREMERGĂTOR SĂRBĂTORILOR DE IARNĂ

masina_politie_Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice  din cadrul I.P.J. Călăraşi, împreună cu inspectorii Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Călăraşi și reprezentanți ai Inspectoratului Teritorial de Muncă Călăraşi au acționat pe raza judeţului  Călăraşi, premergător sărbătorilor de iarnă pentru protejarea populaţiei împotriva actelor ilicite de comerţ cu produse alimentare specifice.

În cadrul acțiunii, au fost verificate 3 societăți comerciale, una dintre acestea comercializa produse de panificaţie,  pe raza municipiului Olteniţa fără  a emite bon fiscal.

La o societate comercială din municipiul Călăraşi au fost constatate nereguli privind igiena păstrării produselor alimentare, fiind găsite materii prime folosite la prepararea  meniurilor de mâncare oferite spre consum populaţiei cu termenul de păstrare expirat şi au fost identificate sume de bani încasate şi nefiscalizate, în urma comercializării de mărfuri.

Totodată, la punctele de lucru ale aceleiaşi societăţii au fost găsite caiete în care era evidenţiată contabilitatea dublă privind încasările nedeclarate către bugetul de stat, fapt pentru care urmează a fi efectuate cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii prevăzute de art. 9 alin. 1, lit. b din Legea nr. 241/2005, iar inspectorii ITM au identificat persoane care  prestau activităţi, fără a deţine forme legale de angajare,

A fost confiscată suma de 1300 lei, iar reprezentanţii DSVSA, pentru neregurile constatate, vor aplica măsura suspendării activităţii comerciale.

În urma acţiunii desfăşurate, poliţiştii de investigare a criminalităţii economice au aplicat 7 de sancţiuni contravenţionale pentru comiterea de fapte de natură economică, valoarea totală a amenzilor depăşind suma de 85.000 lei.

1743 vizualizari in total 4 vizualizari azi

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*