Activități derulate de polițiștii călărășeni pentru menținerea siguranței rutiere

  În acest week-end poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași au depistat și sancționat conducători auto care s-au urcat la volan fără a poseda permis de conducere sau după ce au consumat alcool.

Astfel, polițiștii efectuează cercetări în 9 dosare penale față de persoane care au fost depistate conducând vehicule pe drumurile publice deși aveau dreptul de a conduce suspendat, nu posedau permise de conducere sau se aflau sub influența băuturilor alcoolice.

Polițiștii rutieri au intervenit pentru salvarea de vieți omenești la 6 accidente rutiere produse pe raza județului Călărași, desfășurând totodată activități de cercetare pentru stabilirea cu exactitate a tuturor împrejurărilor producerii evenimentelor rutiere.

Exemple:

În seara de 5 mai a.c. un tânăr de 22 ani din Unirea care conducea un autoturism pe raza localității Ciocănești, județul Călărași, nu ar fi acordat prioritate de trecere unui alt autoturism condus de un tânăr de 21 de ani din Ciocănești.

Din impact a rezultat avarierea ambelor autovehicule, vătămarea celor doi conducători auto, precum și a unui pasager aflat în cea de-a doua mașină

Reținuți de polițiști pentru furt calificat

Doi tineri de 22 ani bănuiți de furt calificat au fost reținuți pentru 24 de ore de polițiști.

În dimineața de 7 mai a.c. polițiștii au fost sesizați cu privire la faptul că persoane necunoscute au sustras bunuri dintr-o locuință.

Cercetările demarate de îndată de polițiști au condus la identificarea cu operativitate a doi tineri din Călărași, bănuiți de săvârșirea faptei.

Prejudiciul a fost recuperat în totalitate de polițiști și restituit părții vătămate.

Cei doi au fost reținuți pentru 24 de ore de polițiști, fiind depuși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Călărași.

Aceștia urmează să fie prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Călărași cu propunerea de arestare preventivă.

Condamnat la închisoare depus în penitenciar de polițiști

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași au depus în penitenciar un bărbat condamnat la închisoare.

În ziua de 06 mai a.c. polițiștii au depistat pe raza comunei Vasilaţi, județul Călăraşi, un bărbat de 31 ani din Galați, urmărit național din luna august 2016.

Bărbatul, condamnat de Judecătoria Galați la 2 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de distrugere prin incendiere şi 3 ani şi 6 luni pentru furt calificat, a fost depus de polițiști în Penitenciarul Slobozia, județul Ialomița pentru executarea pedepsei.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*