,,Omul sfințește locul”/ Paul Dragu un altfel de director

per2

Paul Dragu este director la ,, Centrul de plasament Sf. Ștefan Perișoru” din data de 22 mai 2014. Acest centru se află în subordinea D.G.A.S.P.C. Călărași, direcție din cadrul Consiliului Județean Călărași și este condusă de Doinița Nicolae.

În cei aproape trei ani de când Paul Dragu se ocupă de administrarea centrului, acesta a suferit transformări radicale. Ajuns director la 34 de ani, Paul Dragu a folosit experiența  dobândită în timpul în care a lucrat la departamentul achiziții, pentru întocmirea documentației necesare pentru achiziționarea dotărilor necesare și lucrărilor de reabilitare a clădirilor. Deși nu îi place să vorbească despre realizările sale, astăzi a avut amabilitatea să ne răspundă la câteva întrebări:

REP: Care este capacitatea și câți copii beneficiază în acest moment de serviciile centrului?

   Paul DRAGU: Capacitatea maximă de cazare a centrului este de 11o persoane și în acest moment avem cazați 110 copii dintre care 7 preșcolari, 54 școlari, A.D.S. 11, liceeni 20, școală profesională 6, școală postliceală 5 și 4 studenți. De educația acestora se ocupă un număr de 34 de educatori.

REP: Cum colaborați cu noua conducere a Consiliului Județean Călărași și conducerea D.G.A.S.P.C. ?

   Paul DRAGU: Cu C.J. Călărași nu avem o colaborare directă, dar cu conducerea D.G.A.S.P.C. avem o colaborare excelentă. Doamna Doinița Nicolae este un om deosebit care ne-a răspuns totdeauna pozitiv la solicitări. În numai trei ani, cu sprijinul direcției am reușit să schimbăm acoperișul de la vilele Iris și Magnolia. Am înlocuit în proporție de 90%, ușile vechi din lemn cu uși din PVC. Am dotat cantina și spălătoria cu echipamente performante de ultimă generație. Mobilierul a fost și el schimbat și centrul se poate mândri acum cu cel mai modern teren sintetic de fotbal din județ. De puțin timp am început să confecționăm în regie proprie, garduri din lemn care împrejmuiesc căsuțele.

Norma de hrană stabilită pentru un copil este de 16.6 lei/zi, sumă care permite acordarea a trei mese /zi, supliment și desert. Copiii noștri beneficiaza anual de tabere și excursii. Încercăm să le oferim un trai decent și o educație care să îi pregătească pentru viață. Singurul lucru pe care nu putem să-l oferim, este dragostea unui părinte, care este de neînlocuit.per3per4per5per6per7per8

REP: Știm că înainte de  preluarea centrului de către dumneavoastră, existau probleme în relația personal-conducere. Cum este acum?

  Paul DRAGU: Nu comentez despre lucruri care s-au întâmplat înainte de venirea mea aici. Pot să spun doar că am o relație foarte bună cu toți angajații, că am încercat și îmi place să cred că am reușit să formăm o echipă. Hodorogea Costel este omul pe care mă simt dator să-l evidențiez măcar verbal, deoarece legea nu-mi permite să-l recompensez pentru munca prestată peste program.

 

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*