Infracțiuni la regimul rutier constatate de polițiști

politie-alcool

     -Polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Ulmeni au depistat în comuna Spanțov, un bărbat de 60 de ani din localitate în timp conducea un autoturism neînmatriculat.

Totodată, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest de polițiști rezultatul fiind de 0,67 mg/l alcool pur în aerul expirat.

-Un bărbat de 68 de ani a fost depistat de Polițiștii Secției 8 Tămădău Mare care deși nu poseda permis, conducea un autoturism pe drumurile publice din comuna Tămădău Mare.

În ambele cazuri polițiștii au întocmit dosar penal.

Reținut de polițiști pentru inducerea în eroare a organelor judiciare

La data de 14 mai a.c., polițiștii au fost sesizați de un bărbat de 28 ani, din Călărași de faptul că persoane necunoscute i-ar fi sustras autoturismul.

Verificările demarate de polițiști au condus la găsirea la scurt timp a autovehiculului în comuna Borcea.

Din cercetări se pare bărbatul, în noaptea de 13/14 mai a.c., ar fi condus autovehicului în cauză sustrăgându-se controlului polițiștilor.

Totodată, cel în cauză avea dreptul de a conduce autovehicule suspendat din anul 2016.

În ziua de 17 mai a.c. polițiști au probat activitatea infracțională a bărbatului, fiind bănuit de săvârșirea infracțiunilor de inducerea în eroare a organelor judiciare și conducerea unui auto având dreptul de a conduce suspendat.

Acesta a fost reținut de polițiști pentru 24 ore și depus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Călărași, urmând să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Călărași cu propunere de arestare preventivă.

Fundulea- Accident rutier

La data de 17 mai a.c., o tânără din comuna Dor Mărunt care conducea un autoturism în localitatea Fundulea a accidentat o minoră care s-ar fi angajat în traversarea străzii prin loc neamenajat și fără a se asigura.

Din accident a rezultat vătămarea minorei care a fost transportată la spital în vederea acordării de îngrijiri medicale.

Polițiștii efectuează cercetări pentru stabilirea cu exactitate a tuturor împrejurărilor producerii accidentului rutier.

***

Recomandări pietoni

-Pe cât posibil, pietonii trebuie să evite deplasarea pe partea carosabilă a drumurilor publice, iar atunci când totuşi le folosesc, să o facă, de fiecare dată, cu maximă precauţie, fără să stânjenească ori să împiedice circulaţia celorlalţi participanţi la trafic.

– De fiecare dată când drumurile sunt amenajate cu trotuare, poteci laterale sau în lipsa acestora, cu acostamente practicabile, pietonii sunt obligaţi să le folosească.

-Atunci când sunt nevoiţi să se deplaseze pe partea carosabilă, pietonii trebuie să circule pe partea stângă a drumului, în sensul de mers, afară de cazul când această

deplasare este de natură să pericliteze siguranţa, precum şi în alte împrejurări deosebite. Pietonii care circulă pe partea carosabilă a căilor rutiere trebuie, pe cât

posibil, să se deplaseze pe un singur sir, mai ales pe timpul nopţii, când vizibilitatea este redusă sau intensitatea traficului este mare.

– În timpul nopţii, pietonii care circulă pe partea carosabilă a drumului public trebuie să poarte pe îmbrăcăminte sau pe alte obiecte, accesorii cu proprietăţi reflectorizante ori să ţină în mână o sursă de lumină albă sau galben-portocalie vizibilă de la distanţă cât mai mare.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*