Parlamentarul tău / Interviu / Senator PSD Roxana Natalia Pațurcă

roxi
 Senatoarea PSD  Roxana Natalia Pațurcă, singurul parlamentar de sex feminin din Călărași, a avut amabilitatea să răspundă la câteva întrebări  cu privire la activitatea sa în Parlamentul României și modul în care se implică în viața comunității.
  Sunteți una dintre persoanele cu mare credibilitate în PSD, atât la nivel local, cât și național. Sunteți mulțumită de activitatea Guvernului României? 
,, În opinia mea, Cabinetul condus de doamna premier Viorica Dăncilă îşi face datoria faţă de români, faţă de ţară, fiind sprijinit din Parlament de o Coaliţie PSD – ALDE puternică şi responsabilă. Obiectivul primordial al acestui Cabinet este implementarea măsurilor cuprinse în Programul de guvernare asumat la instalare. Acest program are obiective precise, are termene care trebuie respectate şi îndeplinite.
După cum bine ştiţi, activitatea miniştrilor este evaluata lunar de doamna premier iar până în momentul de faţă observ că nu au apărut disfuncţionalităţi.
Acest Guvern are obligaţia să ia cele mai bune decizii în beneficiul românilor, indiferent de activitatea pe care o desfăşoară, iar eu consider cu satisfacţie că s-au făcut foarte multe lucruri pozitive pentru cetăţeni, în acest mandat.
Pe de altă parte, aş vrea să vă reamintesc că în acest an, nu mai puţin de doi ministri din acest Cabinet s-au aflat la Călăraşi, în vizite de lucru. Mă refer la ministrul IMM-urilor, domnul Radu Oprea care a discutat cu studenţii din cadrul USAMV Călăraşi pentru demararea unor afaceri de tip Start – up, la ministru Finanţelor Publice, domnul Eugen Teodorovici . Discuţiile cu reprezentanţii mediului de afaceri şi nu numai pe chestiuni de fiscalitate au fost foarte intense. Prezenţa ministrului Sănătăţii, doamna Sorin Pintea a fost de asemenea de bun augur la Călăraşi şi Olteniţa. Sunt convinsă că în perioada următoare şi alţi ministri se vor afla la Călăraşi pentru a continua seria dialogurilor declanşate de conducerea PSD Călăraşi cu cetăţenii din acest judeţ.”
V-aș întreba care a fost, pentru dumneavoastră, cea mai mare provocare în calitate de reprezentant în Parlamentul Romaniei? 
,, În calitate de senator, mandat pe care l-am obţinut cu sprijinul nemijlocit al călărăşenilor, aş putea spune că cea mai mare provocare este să facem în Parlament legi mai bune în folosul cetăţenilor şi în concordanţă cu obiectivele asumate prin Programul de guvernare. Aplicarea acestor prevederi este cea mai mare provocare a mea şi a colegilor mei, fie că vorbim de ministri, parlamentari şi nu numai.”
Care a fost cea mai mare dezamăgire? 
,, În Parlamentul României există o varietate de opinii politice care până la urmă fac un serviciu imens democraţiei. Actul legislativ nu decurge de fiecare data cu uşurinţă. E limpede că avem nevoie de legi noi, actuale, cum ar fi de pildă legile justiţiei sau de un Cod Administrativ ori Economic, în concordanţă cu provocările actuale. Trebuie să ne batem pentru promovarea acestor proiecte legislative pe care PSD şi le-a asumat prin programul de guvernare. Nu e o bătălie uşoară, însă trebuie să o câştigăm în mod democratic în Parlament cu argumente serioase, responsabile.”
Pentru multă lume, activitatea de parlamentar înseamnă doar beneficii și un volum de muncă scăzut. Ce motive ați avea pentru a contrazice aceste afirmații?
,, Din nefericire, Parlamentul României a fost demonizat, cu precădere în timpul ultimului mandat al fostului preşedinte al ţării. S-au spus vrute şi nevrute despre senatori, despre deputaţi. Activitatea unui parlamentar nu înseamnă beneficii sau un volum redus de muncă. Dimpotrivă!
În calitate de senator, fac parte din două Comisii, cea de Buget, finanţe, respective de Mediu, în care avem foarte mult de lucru. Sunt dezbateri intense şi încercăm să identificăm de fiecare data cele mai bune soluţii în plan legislativ. 
Un alt aspect al activităţii unui parlamentar se referă la munca pe care o desfăşoară în teritoriu. Întâlniri cu cetăţenii care vin la birou cu probleme multe şi variate. Am fost aleşi să-i reprezentăm în Parlament şi să construim legi mai bune, mai simple, mai clare. Pentru asta muncim!”
Știu că țineți foarte mult la contactul cu oamenii din județ. Este motivul pentru care vă rog să ne vorbiți puțin despre activitatea biroului dumneavoastră senatorial. 
,, Activitatea e destul de laborioasă. După cum ştiţi la începutul acestui an, am deschis un nou birou senatorial, în afara celui de la Călăraşi din sediul organizaţiei judeţene PSD Călăraşi, la Fundulea. Am fost sprijinită de domnul primar Dorel Dorobanţu şi de doamna viceprimar, Ligia Bivol şi le mulţumesc încă o data şi pe această cale. Am demarat deja primele dialoguri cu oamenii din zonă. La final de săptămână, la Biroul senatorial de la Călăraşi am întâlniri cu cetăţenii care nu vin în vizită ci pentru că au probleme multe şi variate. Am iniţiat dialoguri cu primarii din judeţ indiferent de culoarea politică. Încercăm să-i sprijinim în activitatea lor curentă. 
Trebuie, prin urmare, să ţinem legătura cu cetăţenii, fie la Călăraşi, fie la Fundulea, fie în fiecare localitate în parte, în periplurile noastre din weekend. În limita posibilităţilor legale, identificăm şi soluţii.”
Considerați că pentru aspecte punctuale, care privesc județul Calarasi, parlamentarii județului, indiferent de partid, ar putea face front comun? 
,, Sigur că da pentru că prioritar este cetăţeanul, indiferent de simpatiile sale politice. Un exemplu în acest sens este Programul Naţional de Dezvoltare Locală 2. Am susţinut împreună cu domnul preşedinte Ciprian Pandea, cu ceilalţi colegi parlamentari o dezvoltare judicioasă a judeţului. Astfel, în fiecare localitate din acest judeţ există cel puţin un proiect ce va prinde contur cu fonduri guvernamentale în cadrul PNDL 2. Nu culoarea politică a primarului contează. Important e să rezolvăm problem majore din fiecare comună, oraş şi municipiu.”
Ce mesaj ați avea, în final, pentru locuitorii județului Călăraşi ?
,, Am devenit parlamentar beneficiind de votul călărăşenilor şi prin urmare întreaga mea activitate de la Senat are în centrul său fiecare cetăţean din acest judeţ. Avem o mare responsabilitate faţă de votul primit în decembrie 2016. Această responsabilitate se răsfrânge asupra modului în care vor fi implementate toate măsurile cuprinse în Programul de guvernare.
Le doresc călărășenilor să petreaca sărbătorile Pascale cu bine in sânul familiilor, prietenilor, celor dragi lor, să fim mai buni, mai toleranți. „
 
2937 vizualizari in total 2 vizualizari azi

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*