Faptele bune nu au culoare politică / ViitorPlus a pus politicienii la muncă

r1

În ultimii 10 ani, sub umbrela ViitorPlus au fost împădurite 63 de hectare de păduri adiacente cu sprijinul a 11.000 de voluntari. „Adoptă un copac!ˮ se focalizează pe creșterea de păduri și perdele forestiere adiacente, care altfel nu ar exista, fiind sădite exclusiv din fonduri private, de la companii și persoane fizice care iubesc natura.

„Adopta un copac!” este un proiect care ajuta la cresterea suprafetei impadurite din Romania. Se bazeaza pe atragerea de fonduri din mediul privat (firme si persoane fizice), cu care se realizeaza paduri noi, care altfel nu ar exista. Ne concentram pe locatii din zona rurala, cu deficit de padure si unde exista un interes real din partea administratiilor locale. Vrem sa realizam cu precadere perdele forestiere, care aduc in plus fata de beneficiile padurii si partea de protectie a drumurilor si cresterea productivitatii terenurilor agricole.

Sâmbătă 14 aprilie 2018, Viitor Plus a continuat plantarea de plopi în comuna Chirnogi. La acţiune au participat şi primarul Irinel Roman, senator PSD- Roxana Natalia Paţurcă şi secretarul de stat- Ciprian Pandea.

Roxana Natalia Paţurcă -,, Astăzi, am fost la Chirnogi pentru a participa la o acţiune de plantare a perdelei forestiere din localitate, de-a lungul DN 41, la ieşirea din localitate spre Olteniţa, eveniment organizat de Asociaţia ViitorPlus şi la care au mai fost prezenţi colegii din PSD, primarul comunei, domnul Irinel Roman şi peste 150 de voluntari. Am fost de fiecare dată preocupată de sănătatea mediului şi întotdeauna voi da curs cu mare bucurie unor astfel de iniţiative. Potrivit organizatorilor, pe care-i felicit pentru acest proiect, cuprins în programul “Adoptă un copac!”, astăzi a fost plantată ultima suprafaţă cu plopi a acestui sezon, după ce în noiembrie 2017 au fost plantate primele două ha de perdea forestieră din comuna Chirnogi. Avem nevoie de un mediu curat, esenţial pentru sănătate dar şi bunăstare. Sper că astfel de proiecte vor fi implementate în cât mai multe localităţi din judeţul nostru.”

r2r4

1498 vizualizari in total 2 vizualizari azi

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*