S-a făcut pace sub măslini!

george chirita

    Prefectul județului Călăraşi, a atacat în instanța de contencios administrativ, în repetate rînduri, hotărârile Consiliului Județean Călăraşi, prin care s-a făcut repartizarea către primăriile din județ a cotei de 6 la sută din impozitul pe venit estimat pentru susținerea programelor de dezvoltare locală, pentru susținerea programelor de infrastructură care necesită finanțare locală, precum și pentru cheltuielile de funcționare pe care unitățile administrativ-teritoriale, în mod justificat, nu le pot finanța din veniturile proprii și din sume defalcate din taxa pe valoarea adăugată pentru echilibrarea bugetelor locale, în anul 2021.

Alocarea aceasta de 6% provine din veniturile tuturor cetăţenilor, iar până acum, în fiecare an banii s-au repartizat echitabil, de la Filipescu încoace, inclusiv Iliuţă pe vremea când era liberal. 

Doar că, optica lui Iliuţă s-a schimbat după ce s-a vopsit în roşu…A ajuns la concluzia că cetăţenii din zece comune conduse de primari liberali ( Lehliu Sat, Lehliu Gară, Borcea, Dragalina, Jegălia, Dor Mărunt, Radovanu, Tămădău Mare, Nicolae Bălcescu şi Budeştitrebuie condamnaţi la subdezvoltare.

  După luni bune de joacă de-a şoarecele şi pisica, preşedintele PNL Călăraşi- senatorul Ciprian Pandea a avut înţelepciunea să îl mandateze pe consilierul judeţean George Chiriţă să ,,negocieze” cu social-democraţii, o repartizare cât mai echitabilă a celor 6 la sută din impozitul pe venit estimat.

Abilităţile de negociator, experienţa, educaţia şi firea neconflictuală a lui George Chiriţă au condus la soluţionarea acestui conflict între Vasile Iliuţă şi Prefectura Călăraşi, astăzi , consilierii judeţeni aprobând în unanimitate un proiect de hotărâre care aduce echilibru în repartizarea sumelor mai sus menţionate.

Preşedinte PNL Călăraşi-Ciprian Pandea: ,, Începînd cu ora 9, domnul George Chiriţă s-a aflat în biroul vicepreşedintelui Mihai Beştea şi i-am spus să nu plece de acolo până nu se respectă ceea ce am convenit la nivel naţional… George Chiriţă a fost cerberul Partidului Naţional Liberal care a vegheat să se respecte ceea ce am convenit la nivel naţional”.

George Chiriţă a demonstrat astăzi, că este un om de echipă care poate trece peste orgolii impunând respect adversarilor politici cu diplomaţie.sed

3170 vizualizari in total 6 vizualizari azi

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*