Acţiune pe linia combaterii evaziunii fiscale privind munca la negru, desfăşurată de poliţişti

index

   Poliţiştii Biroului de Investigare a Criminalităţii Economice Olteniţa, împreună cu cei din cadrul Posturilor de Poliţie Şoldanu şi Gălbinaşi au desfăşurat la data de 05 iulie 2016 o acţiune pe linia combaterii evaziunii fiscale privind munca la negru.

   Astfel, în seara de 05 iulie a.c. pe timpul defăşurării unei acţiuni pe linia combaterii evaziunii fiscale privind munca la negru poliţiştii au identificat un bărbat, de 42 ani, din comuna Şoldanu, judeţul Călăraşi care desfășura activități de recrutare și transport persoane în vederea prestării unor munci agricole fără încheierea unui contract individual de muncă.

   Acesta transporta cu autovehiculul proprietate personală persoane, printre care şi minori în judeţul Dâmbovița pentru a presta muncă necalificată în folosul unor persoane fizice și juridice cunoscute de bărbat.

  Pentru activitatea prestată aceştia primeau 90 lei/zi de persoană, o parte din sumă îi revenea bărbatului drept comision pentru recrutarea și transportul persoanelor ce prestau muncă necalificată.

   Cel în cauză a fost sancţionat contravențional cu amenda în valoare de 5000 lei conform Legii 12/1990, întrucât desfășura activități comerciale fără îndeplinirea formelor legale.

   De asemenea, pe numele bărbatului a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracţiunilor de folosirea unui minor pentru prestarea unor activităţi cu încălcarea prevederilor legale şi primirea la muncă a mai mult de cinci persoane.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*