Gata cu serialele și filmele online! Poliția face ordine!

Poliţia închide site-urile de seriale și filme online!

cover

Site-urile de filme şi seriale TV din ţara noastră sunt închise treptat de autorităţi, cea mai recentă victimă fiind serialepenet.ro

ei care accesează în prezent site-ul serialepenet.ro sunt întâmpinaţi de o pagină cu următorul mesaj:  “Acest nume de domeniu este sechestrat în conformitate cu dispoziţiile articolului 249 din Codul de Procedură Penală. Prezentul nume de domeniu fiind parte a unei cauze penale”.

O televiziune, care deţine un serviciu on demand, a făcut în urmă cu câţiva ani o sesizare la Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) cu privire la 42 de site-uri care difuzează filme şi seriale fără să respecte legislaţia audiovizualului şi fără să deţină drepturile pentru conţinutul transmis. Multe dintre acestea nu mai funcţionează. Lansarea unor servicii de video la cerere, la costuri accesibile, de către companii precum Orange (TV Go), UPC (Horizon Go), RCS&RDS (Digi Play), Telekom TV  a contribuit la migrarea către servicii legale ale consumatorilor de filme şi seriale. Astfel, clienţii acestor servicii pot urmări pe tabletă, laptop sau telefon, canale TV, filme, seriale şi documentare, iar abonamentul poate fi în unele cazuri de doar 15 lei pe lună.

Ce spune legea?

Ordonanţa de urgentă nr. 123 din 01/09/2005 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor şi drepturile conexe: Art. 1398. Constituie infracţiune şi se pedepseste cu închisoare de la 1 an la 4 ani sau cu amendă de la 2.500 lei  la 40.000 lei punerea la dispoziţia publicului, inclusiv prin Internet sau prin alte reţele de calculatoare, fără consimţământul titularilor de drepturi, a operelor ori a produselor purtătoare de drepturi conexe sau de drepturi sui-generis ale fabricanţilor de baze de date ori a copiilor acestora, indiferent de suport, astfel încât publicul să le poată accesa în orice loc sau în orice moment ales în mod individual.

Lista site-urilor cu filme gratis:

1.    990.ro
2.    divxonline.biz
3.    filmehd.net
4.    filme-online-gratis.com
5.    fsplay.net
6.    hdfilmeonline.info
7.    cinemaxx.ro
8.    filmepro.ro
9.    filmeonlinetari.com
10.    vplay.ro
11.    tvpug.com
12.    serialeonlinetv.com
13.    deseneanimateonline.info

serialepenet

1 comentariu

  1. Nenorociţii care deţin Trustul MediaPro cu al lor de căcat Voyo au făcut prima reclamaţie şi probabil ei stau in spatele întregii nenorociri. Ei cred că eliminând site-urile de profil, vor avea ei o clientelă mai mare? Nu numai că sunt nişte scârbe ordinare, dar se şi mint singuri.
    Au terminat site-ul vplay. Un site care era superb construit, cu seriale pe diverse categorii şi toate cele. Cine l-a vizitat în vremurile lui bune, ştie despre ce vorbesc. Nu-i nimic, nu s-au terminat site-urile cu seriale. Nu suntem toţi retardaţi şi putem vedea serialele de peste ocean şi pe site-urile strâine, care n-au subtitrare (nu că asta ar fi fost o condiţie).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*