Gara Sărulești/ Incendiu izbucnit la o cameră tehnică

bnnnnnnnnComunicat de presă

   Pompieri militari din cadrul Secției Lehliu Gară au acţionat rapid pentru stingerea incendiului cu un stingător de tip P 6, lichidând arderea în limitele găsite, fiind astfel posibilă salvarea mai multor bunuri materiale

  Potrivit primelor cercetări efectuate de către pompieri la faţa locului, se pare că incendiul a izbucnit din cauza defectării sau suprasolicitării unei baterii de condensator de la un releu de comunicații

  În data de 11.08.2016, ora 20.04, un echipaj specializat de stingere din cadrul Secției de pompieri Lehliu Gară a fost solicitat să acţioneze pe raza localității Sărulești, la etajul întâi al imobilul gării din localitate (într-o cameră tehnică unde se află releele de comunicații și control) pentru stingerea unui incendiu produs prin efect termic la bateria unui condensator al unui releu (imobilul fiind proprietate a Ministerului Transporturilor).

  La sosirea echipajului de stingere, personalul gării era evacuat fiind în afara oricărui pericol, iar interiorul imobilului era inundat cu fum gros și toxic.

  Pompierii militari din cadrul Secției Lehliu Gară au intervenit pentru identificarea releului aprins de incendiu, pe care l-au stins cu un stingător tip P 6.

  În urma lichidării arderii, pompierii au întreprins măsurile necesare ventilării și aerisirii spațiului interior al întregului imobil pentru a degaja fumul gros.

  Pompierii din Lehliu Gară s-au deplasat la această intervenţie cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă, de capacitate mărită, acţionând rapid pentru lichidarea incendiului.

  Potrivit primelor cercetări efectuate de către pompieri la faţa locului, se pare că incendiul a izbucnit din cauza defectării sau suprasolicitării unei baterii de condensator de la un releu de comunicații aflat într-o cameră tehnică a stației de căi ferate Sărulești.

  În urma incendiului a distrus în totalitate un releu de comunicații ce asigura alimentarea cu energie electrică a unui macaz al căii ferate, fiind înregistrate pagube materiale în valoare de aproximativ 10.000 de lei.

  Trebuie menționat că exista un risc major de propagare a arderii la întreg imobilul gării, însă intervenția promptă a pompierilor a limitat această posibilitate, fiind astfel salvate bunuri materiale în valoare de circa 200.000 lei.

  Circulația feroviară în zona gării Sărulești a fost restricționată la o viteză de 20 km la oră până la înlocuirea releului afectat. De asemenea a fost desemnat personal al gării Sărulești, care să coordoneze traficul rutier la trecerile la nivel cu calea ferată din comuna Sărulești și halta Preasna, barierele nefiind funcționale.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*