Elevii Liceului Tehnologic „ Duiliu Zamfirescu” Dragalina vor beneficia de o masă caldă gratuită!

4E15C1C98DBF2CDAE3E488A8E5DDDA1C

  Programul național de acordare a unei mese calde pentru preșcolari și pentru elevii din învățământul preuniversitar de stat a fost aprobat!

  Guvernul a hotărât ca începând cu anul școlar 2016-2017, elevii din învățământul preuniversitar de stat să primească gratuit un pachet alimentar sau o masă caldă pe zi, în limita unei valori de 7 lei/ elev sau preșcolar.

  Această hotărâre se aplică și pentru unitățile de învâțământ preuniversitar de stat din județul Călărași.

  Guvernul își dorește ca prin acest program pilot să prevină și să combată abandonul școlar care de la an de an face noi victime.

  Produsele alimentare preparate vor trebui să respecte toate cerințele privind igiena produselor alimentare.

  Bugetul statului va trebui să acorde sume bugetului local pentru asigurarea alimentelor. Sumele aferente fiecărei școli vor fi stabilite în funcție de numărul de elevi preșcolari din unitatea de învâțământ, de limita valorii zilnice prevăzute, cât și de numărul de zile de activitate didactică și anul respectiv.

  Unitățile de învățământ care vor beneficia de acest program nu vor putea beneficia în continuare de programele de alimentație care sunt în vigoare „Laptele și Cornul ” și „Fructele” .

  Programul pilot va fi aplicat unei singure școli din județul Călărași, mai exact Liceul Tehnologic „ Duiliu Zamfirescu” Dragalina și în funcție de rezultate, guvernul va decide extinderea acestui program.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*